Győzelem

2020.03.15. 11:30

Aranyat értek a lépések

A zsűrit elbűvölték a Balázs Győző-gimnázium táncosai. Több díjat is elhoztak.

Hegyi Erika

Első helyezést, arany minősítést és koreográfusi különdíjat nyertek a napokban a Balázs Győző Református Gimnázium és Szakgimnázium tánc tagozatos tanulói, tudatta lapunkkal örömmel Marschalkó Edit, a tehetséges csapat tagozatvezetője.

A verseny a Magyar Látványtánc Sportszövetség területi kvalifikációs döntője volt, a miskolci diákok a kortárstánc-kategóriában indultak. Ezt követi a magyar bajnokság, majd az Európa-bajnokság. Három évvel ezelőtt az iskola csapata Európa-bajnok lett Brassóban.

Két koreográfiával készültek

– A csoportunk 24 táncosból áll, két koreográfiát vittünk a területi versenyre. Az egyik címe Night steps (éjszakai lépések) volt – jelezte Marschalkó Edit. – Ennek koreográfiáját a lányom, Heim Boglárka készítette, aki egy holland tánctársulat tagja, de tavaly egy fél évig nálunk tanított. Ennek gyümölcseként született a produkció, melyet egyéni, jól szerkesztett koreográfia és különleges zenei aláfestés jellemzett. Ezek a zsűri szavai – jegyezte meg a pedagógus, hozzátéve, a színpadon az éjszaka lényei, csúszómászói merészkedtek elő. Boglárka munkáját koreográfusi díjjal és első hellyel jutalmazták a bírálók.

Elmondta azt is, hogy a másik produkció az ő koreográfiája volt, ami tulajdonképpen a keringő színpadi átirata. A címe Átok és áldás. A színpadon 20 lány táncolt, 10-en fehér, 10- en pedig fekete ruhában. Ők jelenítették meg azt a kettősséget, ami az életünket jellemzi. Hol áldás, hol pedig átok övezi lépéseinket. Ez a produkció arany minősítést ért.

(A borítóképen: A Balázs Győző táncosai| Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában