régiségvásár

2020.03.10. 13:00

Akadályozza a közlekedést?

Miskolc egyik népszerű havi eseményét, a régiségvásárt sem kedveli mindenki.

Bájer Máté

Régiségvásár

Fotó: Ádám János

„Zavarjuk le a régiségvásárt a villamossínekről!” néven szervez nyilvános eseményt egy miskolci lakos a legnagyobb közösségi oldalon.

Kényelmetlenség

Indoklásként azt tünteti fel az esemény leírásában, hogy sok kényelmetlenséget okoz az utazóknak a város egyik legkedveltebb vására, amit minden hónap első vasárnapján rendeznek meg: „Lassan már az éjszakások sem tudnak hazamenni villamospótlózás nélkül Miskolcon, mivel reggel 6:50-kor indul az utolsó normál villamos a Győri kapu, a Kilián városrész, valamint Diósgyőr felé.”

Bár részvételi szándékukat viszonylag kevesen jelezték, volt, aki osztotta a kezdeményező véleményét: „Tökéletesen egyetértek, a legfontosabb tömegközlekedési eszközt ne érintse a régiségvásár” – írja egy hozzászóló, aki azt is hozzáteszi, hogy nincs problémája a rendezvénnyel, amennyiben az nem zavarja meg a tömegközlekedést.

Villamospótló

Az MVK Zrt.-t arról kérdeztük, hogy milyen mértékben befolyásolja a járatokat régiségvásár. Tőlük a következő tájékoztatást kaptuk: „A régiségvásár ideje alatt a villamosforgalom korlátozásra kerül az érintett városi vasúti pályaszakaszon. Ezeken a napokon vásár területét elkerülve 07:00 – 15:00 között villamospótló autóbuszok közlekednek a Tiszai pályaudvar végállomás és a Malomszög utca megállóhely között. Az MVK Zrt. szolgáltatását igénybe venni kívánó utasok a Malomszög utca megállóhelyen tudnak átszállni utazási célpontjuktól függően villamosról villamospótló autóbuszra, vagy villamospótló autóbuszról villamosra.”

Válaszukban azt is hangsúlyozták, hogy a villamospótlózás nem jelent többletköltséget a társaság számára.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért a város szívében rendezik meg minden hónapban a vásárt. Erre az önkormányzat sajtóosztálya az alábbi válasszal szolgált: „A régiségvásár egy belvárosi rendezvény, a miskolciak, az idelátogatók itt szokták meg, ez egy központi helyszín. Ezentúl a belvárosi vendéglátósok forgalmát is növeli, mint minden rendezvény, amelyet a főutcán rendeznek meg. Mivel jól bevált helyszín, ezért nem merült fel más alternatíva, csakúgy, mint az elmúlt években, évtizedben sem.”

(A borítóképen: Mindig sokan látogatják a régiségvásárt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában