Útfelújítás

2020.02.27. 17:30

Újabb útszakaszt újítanak

Bekecsről Szerencsre friss aszfalton autózhatunk már a nyáron.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul a 3611-es jelű Köröm–Tiszalúc–Szerencs összekötő út közel 2 kilométeres szakasza a Komplex Útfelújítási Program keretében. Egészen pontosan az útszakasz szerencsi átkelési szakaszáról van szó, amely Bekecstől a szerencsi cukorgyáras körforgalomig tart.

Az aknafedelek is

A beruházásról szerda délelőtt Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója és Koncz Ferenc országgyűlési képviselő tájékoztatott a közútkezelő miskolci igazgatóságán. Az igazgató hangsúlyozta, a 2018-ban indult program részeként valósul meg ez a beruházás, azonban meg szerették volna várni a Borsodvíz Zrt. szennyvízberuházásának befejezését, mielőtt elindítják a munkát. A kivitelezést a Colas Hungária Zrt. végzi majd, 245 millió forintos bekerülési költséggel. 4500 tonna aszfaltot dolgoznak majd be, és közel 300 aknafedelet, illetve vízelvezetőt emelnek szintbe, új útburkolati jeleket festenek és a közlekedési táblákat is kicserélik, így valóban komplex felújítás valósul meg. A munkaterületet március közepén adják át a kivitelezőnek, és hatvan munkanap a tervezett elkészítési idő.

Koncz Ferenc hangsúlyozta, főleg TOP-os forrásokból megújultak a közintézmények és a terek a településeken az elmúlt években, ideje, hogy az utak következzenek. Az elmúlt időszakban 45 kilométernyi út újult meg 4,9 milliárd forintból a megyében, a Magyar falu program keretében a települések belterületi útjai is sorra kerülhetnek. Elhangzott: a Bekecs és Legyesbénye közötti szakaszon is dolgoznak majd az elkövetkező hónapokban, ott a Közút saját forrásból végez nagy felületű javításokat. A tájékoztatón jelen volt Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere is, aki üdvözölte a beruházást, az érintettek pedig arról is megállapodtak, hogy helyszíni egyeztetést tartanak a napokban a kivitelezéssel kapcsolatos részletekről és a szükséges forgalomtechnikai kérdésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában