koronavírus

2020.02.29. 20:00

Ez a korona nem jönne jól

Velencében járt a szépségkirálynő, így most attól fél, hogy esetleg elkapta a koronavírust.

Hegyi Erika

Forrás: facebook.com/fannimiko

Mikó Fanni szépségkirálynő önkéntes karanténba vonult. Ez csupán elővigyázatosság a részéről, mert mint fogal­mazott, nem szeretné egyik családtagját vagy ismerősét sem megfertőzni. Bár eddig semmi jele annak, hogy elkapta volna a koronavírust, de az elmúlt héten Velencében járt, így ennek megvan a veszélye.

– Az elmúlt hét péntekén indultunk a párommal Olaszországba autóval – mesélte lapunknak Fanni, aki egyébként miskolci. – Szombaton egész nap a velencei karneválon voltunk, és a környéken kirándultunk. Mi Olaszországban nem tapasztaltunk semmi veszélyt vagy pánikhangulatot, de itthonról hívtak minket a rokonok és ismerősök, hogy hallottuk-e, lezártak két tartományt. Aggódva kérdezgették, hogy mi lesz most velünk, és azt tanácsolták, hogy jöjjünk haza minél előbb, nehogy lezárják Velence környékét is. Mi ugyan ott nem tapasztaltunk semmi pánikot, az áruházakat nem fosztották ki, és szájkendőt sem hordott senki, de kicsit megijedtünk, nehogy tényleg ott ragadjunk, úgyhogy elindultunk haza, nagy kerülővel. Végig az járt a fejünkben, hogy egész nap ott voltunk a karneválon, sok ember között. Vettem egy álarcot is, de mire kiválasztottam a megfelelőt, felpróbáltam vagy harmincat. Ez azért aggasztott, mert mindegyiket az arcomhoz raktam. Bár nem gondolom, hogy megfertőződtem, de elővigyázatosságból két hétig itthon maradunk a párommal. Budapesten vagyunk, nem is akarok hazamenni Miskolcra, nehogy elkapja tőlem valamelyik családtagom. Még a tesómnak is mondtam, hogy menjen haza, inkább ne találkozzunk, az a biztos. Úgyhogy most a lakásban tartózkodunk mindketten – sorolta Fanni, aki decemberben a Miss Intercontinental 2019 szépségverseny győztese lett.

Felhívta a számot

Elmondta azt is, a vásárlásban volt segítségük, és amikor ételt rendelnek, utalással fizetnek, a futárral pedig nem találkoznak személyesen, ő csak ott hagyja a lakás előtt a csomagot.

– Amikor hazajöttünk, azon gondolkodtam, mégiscsak tanácsot kellene kérnünk, hogy mit tegyünk, hiszen hallottam, hogy egy diákcsoport is karanténban van, mert Olaszországban jártak kirándulni. Felhívtam a Szent László Kórházat, ott adtak egy számot, amin a koronavírussal kapcsolatban lehet érdeklődni. Ezen a számon tanácsolta egy szakember, hogy óvatosságból maradjak otthon két hétig, és figyeljem, nem jelentkeznek-e rajtam a tünetek. Így is tettünk, bár ez nem kötelező, de nem szeretném senkinek átadni a vírust, ami a betegekre és az idősekre veszélyes lehet. Lett volna munkám is, de minden érintettet felhívtam, akik megértették a helyzetemet – sorolta Fanni, hozzátéve: szerencsére erős az immunrendszere, nagyon ritkán beteg, úgyhogy reméli, nem lesz semmi gond a járvány miatt.

Fertőtlenítenek

A miskolci önkormányzat a napokban közleményben tudatta, hogy a város jegyzőjének utasítására beszereztek 800 darab szájmaszkot, fertőtlenítőszereket pedig ezres nagyságrendben rendeltek, melyekből a szükséges mennyiséget kihelyezték a városháza mosdóiban és közösségi tereiben, a hivatali helyiségek kilincseit pedig folyamatosan fertőtlenítik. Ugyanakkor a város vezetése egy esetleges járványhelyzet kihirdetésében és kezelésében csak végrehajtóként, a kormány által kidolgozott akciótervnek megfelelően működhet közre, a kormányzati intézkedésekkel összhangban. Ennek ellenére a város vezetése fontosnak tartja, hogy megfelelő jelentőséget tulajdonítva az esetleges veszélyeknek, felkészült legyen bármilyen helyzet kialakulására. Ezért az egyeztetések a jövőben is folyamatosak lesznek a polgármesteri hivatal, valamint a katasztrófavédelem és a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal között.

(A borítóképen Mikó Fanni látható a velencei utazása során)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában