vasúti közlekedés

2020.01.18. 15:57

Egy-másfél órás késésben a vonatok a Miskolc–Szerencs szakaszon

Felsővezeték-szakadás miatt jelentősen megnő a vonatok menetideje.

Forrás: MÁVINFORM

Szombaton kora délután Taktaharkány állomáson a Miskolcról Sátoraljaújhelyre tartó személyvonat mozdonyának áramszedője letörött, az állomás felsővezeték-hálózata is megsérült. Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között nem lehetséges a közlekedés, a vonatok várakozásra kényszerülnek. A Miskolc–Szerencs szakaszon 60-90 perccel megnőhet a menetidő.

A letört áramszedő

A busztársaságok pótlóbuszt nem tudnak biztosítani, várhatóan 16 órakor indulhat újra a vonatközlekedés Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között, egyelőre csak egy vágányon. A másik vágány feletti felsővezeték helyreállítása az esti órákban várható.

A műszaki hiba elhárításáig a vasúttársaság utasai türelmét kéri.

FRISSÍTÉS!

Újraindult a forgalom Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között – egyelőre egy vágányon. A másik vágány feletti felsővezeték helyreállítása az éjszakai órákban várható.

A korábban várakozásra kényszerült vonatok tovább indulhattak, 100-220 perces késéssel tartanak a végállomásuk felé.

Szombat este is hosszabb eljutási idővel kell számolni, a menetrend vasárnap hajnalra áll helyre a Miskolc-Szerencs szakaszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában