Parasznya

2019.12.04. 14:00

Minden kívánság teljesült

A Mikulás jól tudta, hogy melyik kis óvodás mire vágyik a legjobban.

Hegyi Erika

A gyerekek örültek az ajándékoknak

Fotó: Bujdos Tibor

Ünneplőbe öltözött gyerekek csilingelő hangja töltötte be tegnap délután a parasznyai Pitypalatty-Völgyi Csicsergő Óvodát. A kicsik lelkesen énekeltek a Mikulásról, a télről, a hóesésről, a hóemberről, az angyalokról és természetesen a közelgő karácsonyról is.

„Pattanj pajtás, pattanj Palkó,/ nézd, már nyílik ám az ajtó – zengték az ovisok lelkesen, majd egy Mikulásnak öltözött kisfiú mesélte el az őket faggató jó gyerekeknek, hogyan érkezett meg hozzájuk tele szánjával árkon-bokron keresztül.

Nagy meglepetés

De tegnap nemcsak a Télapó járt a Csicsergő Óvodában, hanem az ELMŰ-ÉMÁSZ képviselői is, akik csatlakoztak lapunk karácsonyi Segítünk! akciójához, és az intézmény minden óvodásának teljesítették a kívánságát. Ezenfelül 500 ezer forintot adományoztak az óvodának, hogy még szebbé még barátságosabbá tudják tenni a környezetet a kicsik számára.

A gyerekek műsora után Kovács Katalin óvodavezető köszönetet mondott a támogatásért. Mint fogalmazott, nagy meglepetés volt számukra, hogy ők lettek az idei jótékonysági akció kedvezményezettei.

Horváth Jánosné, a település polgármestere azt hangsúlyozta: nagy-nagy öröm számukra a sok ajándék, de az ajándékok mellett az az igazi gazdagság, amikor karácsony este együtt lehet a család békességben, szeretetben.

Dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ elnöke pedig elmesélte, hogy amikor megkapta a listát az óvodából a gyerekek kívánságaival, elküldte azt a kollégáinak. Mert bizony nem egyedül dolgozik annál a nagy vállalatnál. Azután a kollégái egyenként felkeresték a Mikulást, hogy megbeszéljék, hogyan lehetne teljesíteni a Csicsergő Óvoda kis növendékeinek kívánságait. Természetesen ez sikerült és most el is hozták az ajándékokat magukkal.

A gyerekek természetesen boldogan mentek ki az elnökasszonyhoz, hogy átvegyék a személyre szóló ajándékukat.

– Épp ilyet akartam! – újságolták szüleiknek, akik már kibontották az ajándékukat. De várt még rájuk egy meglepetés. Hatalmas torta érkezett a terembe, tűzijátékkel, ezzel is megköszönve a vállalat vezetőinek nagylelkűségét.

Fürdetős baba

Az ünnepség hivatalos része után volt alkalmunk egy-két ovissal is beszélgetni. Hankó Réka izgatottan szabadította meg a csomagolástól az ajándékát.

– Fürdetős baba van benne – mutatta lelkesen. – Pont ezt kértem. Van a babának fürdőkádja, habfürdője, kiskacsája és törülközője is. Aranyosak azok a nénik és bácsik, akik ajándékokat vettek a gyerekeknek. Majd ők is kapnak tőlem valami szép meglepetést – mondja a kislány hálásan.

Tölcéki Liza is kíváncsian nézegeti a színes dobozos ajándékát. Elmeséli, ő egy boltos játékot kért, és most teljesült a kívánsága.

– Van benne egy pénztárgép, vonalkód-leolvasó, pénz és gyümölcsök. De még egy mikrofon is, amibe a pénztáros bele tud beszélni. Otthon is szokta boltos játszani. Anyának játékokat adtam el, és játékkártyával fizetett. Nagyon örülök – árulja el csillogó szemekkel Liza.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ adventi, jótékonysági rendezvényeinek első állomása Miskolcon volt tegnap, ahol dr. Marie-Theres Thiell 3 millió forint értékben adott át jelképesen pénzadományt 10 megyénkbeli, tehetséggondozással és készségfejlesztéssel foglalkozó intézmény vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában