Advent

2019.12.16. 18:00

Mesékkel várta a kicsiket az adventi villamos

Szó szerint mesés utazásra várta az érdeklődőket hétfőn a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Tajthy Ákos

Fotó: Tajthy Ákos

A Szépenszóló társulat varázsolta a mézeskalács házikóba a karácsony dallamait és örvendezteti meg mesékkel a legkisebbeket hétfőn délután.

 

Az adventi villamoson egyébként nem ritkák a társulat tagjaihoz hasonló különleges vendégek: hosszú évek óta hagyomány, hogy az adventi vasárnapokon élőzene köszönti az utasokat, december hatodika környékén pedig a Mikulás és és legkedvesebb krampusza ellenőrizte a jegyeket és a bérleteket.

A mézeskalács házikóvá alakult Tátra villamoson egészen vízkeresztig, vagyis 2020. január hatodikáig utazhat bárki érvényes jeggyel, vagy bérlettel.

A villamos évek óta népszerű, nemcsak Miskolcon, hanem az egész országban: a MHD86 nevű cseh portál (https://mhd86.cz/2019/12/11/anketa-kde-jezdi-nejhezci-vanocni-tramvaj-2019/) idén is keresi Európa legszebb adventi villamosát, és a szavazáson jelenleg a 57 százalékkal, összesen 35 ezer vokssal vezet a miskolci szerelvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában