árvízi védekezés

2019.12.30. 18:00

Az árvizek börtönöket is megtámadhatnak

Felkészültek az árvíz elleni védekezésre a börtön munkatársai.

A gyakorlaton részt vett bv. dolgozók

Forrás: ÉM

A Kassa-Sacai Büntetés-végrehajtási Intézet öt hivatásos állományú tagjával közösen árvízi védekezési gyakorlatra való tantermi felkészítésen, majd gyakorlati végrehajtási próbán vettek részt a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön munkatársai.

A kassa-sacai bv. intézettel az idei évben megújított együttműködés miatt a két intézet hivatásos állományú tagjai közös elméleti és gyakorlati felkészítésen vehettek részt Tóth Zsolt c. tűzoltó alezredes katasztrófavédelmi megbízott, valamint Kovácsvágás Polgármesteri Hivatala jóvoltából. A két intézet hasonló domborzati, földrajzi elhelyezkedése miatt – amit a 2010. évben tapasztalt árvízi helyzet is megerősített – hasonló feladatokat kell, hogy ellásson.

A képzés során a börtön munkatársai megtanulhatták az árvizek során alkalmazható védekezési módok elméleti és gyakorlati megvalósítását, előkészítését. Így építettek nyúlgátat, koronatöltést, buzgár ellenmedencét, megismerték a kiterjedt védekezés feladatait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában