Miskolc

2019.12.29. 17:30

Adventi villamos – vizsgálat indult a sofőrök ellen az olvasói jelzések alapján

Kivizsgálják az adventi villamos az olvasói jelzésekben érintett vezetőinek ügyét.

Tajthy Ákos

Fotó: Tajthy Ákos

Minősíthetetlenül viselkedett az adventi villamos egyik vezetője az elmúlt napokban – ezt állítja egyik olvasónk, aki emailban kereste meg a Borsod Online szerkesztőségét.

- „2019.12.27-én, átutazóban jártam városukban, Miskolcon. Örömmel fedeztem fel a nevezetes adventi villamost. Olyan sokat hallottam róla, szerettem volna néhány fényképpel megörökíteni a látványosságot. Mivel láttam, hogy a villamos vezetője a szerelvényen tartózkodik, próbáltam a nyitott ajtón fellépve fényképezni – kezdi olvasónk.

Mint írja, ekkor került elő még két MVK-s villamosvezető, akik minősíthetetlen stílusban szidták a nézelődőket.

- Mivel ez nem egy szokványos forgalmi szerelvény, nyilván több érdeklődőt vonz. Tényleg ilyen viselkedéssel csalogatják oda turistát? Vagy ez csak a miskolciaké?? Felháborítónak tartom a viselkedést, és az eljárást! – írja levele végén.

Volt még egy másik, minimum furcsa eset is – erről már a Facebookon számolt be vélhetően Tiszaújvárosi Sport Club Természetjáró Szakosztályának egyik tagja. Az eset szintén december 27-én történt, amikor túrázók nagyjából ötven fős csapata gondolta úgy, az adventi villamost is kipróbálják, ha már Miskolcon járnak.

- „Végállomásról indultunk, tömeg ezerrel, tehát nem láttál a villamos belső díszítéséből semmit. Sebaj, gondoltuk mi naivan, majd a Tiszai pályaudvar végállomáson gyorsan végigmegyünk az egész szerelvényen. (…) Sok szülő nem is egy gyermekkel a karján, vagy éppen a kezét fogva ugyanígy gondolta.”

A poszt szerzője azt írja, a Tiszain aztán nagy „meglepetés” érte őket, a villamosvezető ugyanis durva hangnemben közölte az utasokkal, hogy szálljanak le az adventi villamosról.

Olvasónk szerint a sofőr azt mondta, „húzzanak lefelé a villamosról mert neki még ma hugyozni sem volt ideje az utasok miatt. Ha nem tetszik a hangnem, nyugodtan lehet írni a vezérigazgatónak. Udvariasan közöltem vele, hogy ne kiabáljon velünk mégis csak ünnep van. Természetesen ekkor már ordítva utasított, hogy húzzak lefelé a járműről. Szerettem volna felhívni a közlekedési vállalat diszpécser irodáját, hogy panasszal éljek de zárva van. Több utastársammal is úgy gondoltuk jó volna ha erről az eseményről tudomást szereznének a felettes szervek nehogy ez a kedves villamos vezető hölgy másokban is ilyen kellemetlen érzést generáljon így az ünnepek alatt” – írta még.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. elhatárolódik az ilyen jellegű – panaszban leírt – viselkedéstől – írta érdeklődésünkre vasárnap délutáni közleményében a közlekedési vállalat.

- „Az MVK kifejezetten fontosnak tartja az utasokkal szembeni korrekt magatartást, kommunikációt. A társaság megkezdte az eset kivizsgálását., melynek során meg fogja hallgatni a villamosvezetőt, szükség esetén fel fogja venni a kapcsolatot az érintett utassal is, aki a bejelentést tette. Minden ilyen és ehhez hasonló esetben munkáltatói eljárás indul. Amennyiben a fegyelmi vétség megállapítható, a járművezető elmarasztalása meg fog történni – írta a cég.

Hozzátették, a járművezetők rendszeres oktatásokon vesznek részt, melyen különös hangsúlyt kap a megfelelő szolgáltatói magatartás, az utasközpontú szemlélet.

„Miskolc város egyik népszerű látványossága az adventi villamos, ezért az MVK Zrt. intézkedett arról, hogy a Tiszai pályaudvar végállomáson folyamatosan legyen személyzet a járművön, így az utasoknak a jármű végállomáson tartózkodása alatt is lehetősége van a villamoson nézelődni, fotókat készíteni.” – zárul az MVK közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában