Nyerjen a mézeskalács villamos!

2019.12.12. 10:00

Adventi villamos – idén is a miskolci lesz Európa legszebbje?

A mi voksainkon múlik, újrázhat-e a mézeskalács villamos.

Tajthy Ákos

Adventi villamos

Fotó: Ádám János

Elindult a szavazás – ebben az évben is keresi MHD86 nevű cseh portál Európa legszebb adventi villamosát.

Az idei megmérettetésen 23 kocsira lehet szavazni. Köztük vannak olyan régi versenyzők, mint Pozsony, Plzeň, Nürnberg vagy München, hazánkból pedig budapesti és szegedi ünnepi szerelvény mellett természetesen nevezték a miskolci mézeskalács villamost is.

Amit tudni érdemes: a verseny a napokban indult és szerdán kora este még Plzen vezetett, ám este tízkor már Miskolc volt az első helyen: a mézeskalács villamos a szavazatok ötven százalékát, közel 5.500 voksot tudott a magáénak, míg a plzeni jóval kevesebb vokssal rendelkezett, ami csak harminc százaléknak volt jó. Csütörtökön pedig már több mint tízezren szavaztak a 202-es miskolci szerelvényre, vagyis az örökös adventi villamosunkra. Persze ez csak egy meglehetősen korai állás, szavazni január 2-án csütörtökön 18.00 óráig lehet.

A szavazás menete idén sem bonyolult, mutatjuk:

https://mhd86.cz/2019/12/11/anketa-kde-jezdi-nejhezci-vanocni-tramvaj-2019/

A fenti linken a villamosok külsejét és belsejét bemutató fotókkal láthatók, majd egy, a városok nevét tartalmazó felsorolásból lehet választani. Ha ön is úgy gondolja, a miskolci villamos a legszebb, jelölje meg, majd kattintson a „Hlasujte” gombra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában