Háromhuta

2019.11.18. 13:00

Tízmillió Háromhutának

Miniszteri elismerés a Start Plusz 2019 közfoglalkoztatási programokért.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára miniszteri elismeréseket adott át a Start Plusz 2019 közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő eredményekért. A díjazottak között szerepelt Háromhuta önkormányzata is.

Siker és kreativitás

Pogácsás Tibor elmondta, azok, akik érintkeznek a közfoglalkoztatás intézményével látják, hogy siker, küzdelem és kreativitás övezi azokat az alkotótevékenységeket, amelyek egy közösség hátrányos tagjain való segítést célozzák.

Az államtitkár kiemelte, mindenkinek, aki fizikailag és szellemileg képes arra, hogy részt vegyen a termelésben, létrehozzon valamit, lehetőséget kell teremteni arra, hogy megtalálja azt, ami előreviszi.

Pogácsás Tibor ismertette, idén 21 olyan közfoglalkoztató vehette át a díjat, akiknek tevékenysége kiemelkedik a mindennapokból.

A díjazottakat idén 10 millió forintos elismerésben részesítették, amit a közfoglalkoztatás további javítására fordíthatnak.

Az államtitkár rávilágított, hogy hosszú távon is szükség van a közfoglalkoztatásra, aminek folyamatosan alakulnia kell.

Bemutatta továbbá, hogy a 2020-as költségvetés 140 milliárd forintot különített el a közfoglalkoztatási programok finanszírozására.

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára elmondta, 2011 óta folyamatos finomhangolásra került sor mind a jogszabályok, mind a feltételek és a pályázatok tekintetében. Ezek során folyamatosan bővült a közfoglalkoztatók köre, egyházak, civil szervezetek valósítottak meg közfoglalkoztatási programokat, kibővült tevékenységi körrel.

Sokrétű tevékenység

A díjat, illetve a miniszteri elismerő oklevelet Verbovszki Károly, Háromhuta polgármestere vette át. Az önkormányzatot a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréséül egy emléktárggyal, valamint tízmillió forint támogatással jutalmazták.

Az elismerést országos szinten huszonegy, megyei szinten pedig három önkormányzat érdemelte ki.

Háromhuta önkormányzatát ez alkalommal elsősorban a középhutai Vegyesbolt és kávézó, valamint az óhutai Erdei Iskola és a hozzá kapcsolódó Turisztikai Információs Központ – Tanoda kávézó megvalósításáért díjazták.

Verbovszki Károlyt az eseményre elkísérte dr. Komáromi Éva, a Sárospataki Járási Hivatal vezetője is.

Az elismerés mellé járó anyagi támogatást a közmunkaprogramhoz köthető tevékenységekre és fejlesztésekre kell majd fordítani, és az összeg felhasználásának módjáról a képviselő-testület dönt majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában