iskolafelújítás

2019.11.13. 19:30

Saját erőből újul meg az iskola

Több mint hárommillió forintot a költség­vetésből biztosítanak a felújításra.

Fotó: Ádám János

Hejőpapi önkormányzata az oktatási rendszer átalakítását követően is fontosnak és támogatandónak tartja az alapfokú oktatást, s bár az iskolafenntartás már állami feladat, továbbra is mindent megtesz azért, hogy az ellátás minél modernebb feltételek között történjen. A nyertes energetikai projekt lehetőséget kínált a Hejőpapi Általános Iskola épületének energiahatékonyabb működtetéséhez.

A pályázat a község vonatkozásában mintegy 14 millió forintot biztosít az általános iskola régi, a korábbi felújításba be nem vont, elavult falszerkezettel, homlokzati nyílászárókkal és gépészeti rendszerrel rendelkező épületszárnyának energetikai korszerűsítésére. A beruházás keretén belül megvalósul a nyílászárók cseréje, az épületszárny lábazata, falazata és födémszerkezete utólagos hőszigetelést kap, illetve a fűtési rendszer korszerűsítése és a napelemek telepítése is megtörténik.

Hozzájárultak

Mivel a beérkezett árajánlatok alapján a projekt költségvetése nem biztosít fedezetet a kivitelezéshez, ezért a képviselő-testület úgy döntött, hogy a legalacsonyabb összegű ajánlat elfogadásához szükséges pluszforrást – több mint hárommillió forintot – saját költségvetéséből biztosítja. Problémaként vetődött fel, hogy a pályázat nem engedte a tetőfelújítást, ám a település vezetése úgy vélte, hogy az energetikai korszerűsítés megvalósításához a héjazat cseréje is elengedhetetlen, különös tekintettel arra, hogy a napelemek elhelyezése a régi tetőszerkezeten nem tanácsos. Ezért ennek megvalósítására további közel hárommillió forintot különített el az önkormányzat költségvetésében.

A kivitelezés megkezdődött, a beruházás eredményeként az épületrész nem csupán jobb energetikai jellemzőkkel bír majd, de a felújítást követően a településképet is javítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában