Queenstown

2019.11.14. 14:30

Nászúton a világ végén

Friss házasok, és úgy döntöttek, hogy az ötödik kontinensen töltik a mézesheteket.

Kolodzey Tamás

A boldog pár

A 31 éves Szaniszló Máté ezer szállal kötődik Miskolchoz, hiszen a borsodi megyeszékhelyen született és nőtt fel, itt járt egyetemre, szerzett bányamérnöki diplomát. A szakmájában dolgozik: üzemvezető a Duna Dráva Cement Kft.-nél, a kavicsüzletágat viszi a budapesti régióban.

A hét végén futnak

– Nászúton vagyunk, Új-Zélandon tekergünk – mondta lapunknak a messzi távolból. – Két hét alatt lakóautóval bejárjuk az országot, és amit csak tudunk, megnézünk. Új-Zéland gyönyörű, olyan, mint egy nagy játszótér: tengerpart, gleccserek, káprázatos tájak, érintetlen természet, szóval mesés helyeken járunk. Errefelé most nagyon változó az idő: tavasz van, a hétvégén 24 fok volt, másnap már csak 12 és orkánerejű szél tombolt. Az emberek nagyon kedvesek, segítőkészek, és velük beszélgetve arra számítunk, hogy előbb vagy utóbb, de magyarokkal is összefutunk. A sport sem maradhat ki az életünkből: november 16-án Queenstownban, ezen a déli szigeten félmaratoni futóversenyen állunk rajthoz.

Arra a kérdésre, hogy miért az „isten háta mögötti” kontinenst választották, a miskolci–budapesti házaspár férfi tagja így felelt:

– Először Dél-Amerikát nézegettük, de amikor a kezünkbe került egy új-zélandi utazási katalógus, egymásra néztünk és mondtunk: ez a túra kell nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában