Hernádvécse

2019.11.09. 19:30

Húszéves a ReCIK Alapítvány

Jubileumi szakmai konferencián értékelte eddigi húsz évét a Regionális Civil Központ Alapítvány.

dr. Hörcsik Richárd

A szervezet széles körű tevékenységet végez Miskolc város, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és az Észak-Magyarország régió nonprofit szervezetei fejlődése, a szektorok közötti együttműködés erősítése, a társadalmi felzárkózás és integráció érdekében. Eddigi munkáját és a jeles 20. évfordulót egész napos szakmai konferenciával ünnepelték meg november 7-én, csütörtökön Hernádvécsén, a Hotel Vécsecityben együttműködő partnerek, támogatók és szakemberek részvételével.

Találkozási lehetőség

A szakmai programokat megelőzően dr. Hörcsik Richárd és Demeter Zoltán ország­gyűlési képviselők és Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke mondott köszöntőt.

Délelőtt a társadalmi esélyteremtés eszközrendszere, a társadalmi innováció szerepe a felzárkózásban és a civilek szerepe a megye foglalkoz­tatási helyzetének javításában témakörökben hangzottak el előadások. Szendrák Dóra a ReCIK Alapítvány ügyvezető elnöke beszélt összefoglaló jelleggel az elmúlt húsz évről, amelyet filmve­títéssel is illusztráltak. Végül a Dorko Band és Lakatos Ágnes szórakoztatta zenés, táncos műsorával a vendégeket. Délután pedig a munkaerőpiaci integráció és a társadalmi felzárkózás kihívásairól esett szó a pódiumbeszélgetésen. A nap végén a résztvevők a közösségi kávézóban találkozhattak és megtekinthették a helyi termékkiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában