Miskolc

2019.11.19. 08:00

Alszik-e a medve? Etessünk madarat?

Rengeteg kérdésre kaphattak szakszerű választ az állatkertbe látogatók.

Horváth Imre

A gyerekek sok mindent megtanulhattak az állatok téli viselkedéséről a miskolci állatkertben

Fotó: Ádám János

Készülődés a télre címmel családi napot rendeztek a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban szombaton. Közeleg a tél, egyre hidegebbre fordul az idő, az állatok ösztönösen készülnek a télre, a hidegre, a fagyokra, természetes élelemforrásaik elapadására. Ám ez nemcsak a vadon élők esetén van így, hanem az állatkerti állatokkal is, nekik is fel kell készülniük a zordabb időjárásra.

Hová költöznek?

Azt, hogy ez pontosan mit jelent, melyik állatnak „mi a feladata”, azt a miskolci állatkertben bárki megtudhatta ezen a napon, megtapasztalhatta, saját szemével is láthatta. A kilátogatók többek között választ kaphattak arra is, hogy alszik-e téli álmot a medve vagy hogy miért repülnek el a hideg idő közeledtével a költöző madaraink. Megismerhették a madáretetők téli vendégeit, a helyes madár­etetés szabályait és elkészíthették a madarak kedvenc téli csemegéjét, a madárkalácsot is.

 

Rengeteg információt tudhattak meg a látogatók az állatkert munkatársaitól, na és persze maguktól az állatoktól: hiszen többük etetését is megfigyelhették az érdeklődők. Vendégekben ugyanis most sem volt hiány, sok család választotta hétvégi programnak az állatkert családi napját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában