Miskolc

2019.10.22. 16:00

Újabb Szinvában fürdőzős videó látott napvilágot

Most a selyemréti strand kifolyónál készült felvétel, amit egy olvasónk juttatott el szerkesztőségünknek.

Míg a népszerű internetes kihívások mentén – mint például az ice bucket challenge, ahol egy vödör jeges vizet kellett magára önteni a videó szereplőjének – minden bugyutaságuk mellett komplett társadalmi összefogás szövődött a jótékonyság jegyében, addig a Szinvában fürdős felvételek legfeljebb arra jók, hogy bemutassák a társadalom peremén élők hétköznapjait. A dolog tényleg kezd egyfajta kihívásra hasonlítani: idén már ez a harmadik miskolci fürdős videó, ami napvilágot látott.

Pár hónappal ezelőtt azt kamerázták, hogy a Centrum előtti szökőkútban mosakodott valaki, míg júniusban Kovács Eszti Pancsoló kislány című 60-as évekbeli slágere nyert új értelmet a villanyrendőrnél: a Szinva-patakban meztelenül tisztálkodó nő videója sláger lett, vírus szerűen fertőzve meg az internetet. A mostani eset is illik a sormintába: tegnap délután a szép napsütéses időben valaki fürdött a selyemréti strand kifolyónál, amit rögzített egy arra járó. A tisztálkodás fontos napi aktus – többen is vitatkoztak anno a kommentelők közül, hogy a rend és a közterületekre vonatkozó szabályok betartása, vagy a mosdás a fontosabb – azonban kezd az egész kicsit groteszk formát ölteni, újraformázva a nyomor show fogalmát. A múlt évtized közepén Magyarország úgy került be a köztudatba, mint a vicces, vagy épp kínos videók legfőbb szállítója – köszönjük Szalacsi bácsi – most pedig, úgy tűnik, Miskolc pályázhat a borsodi fürdőváros kitüntető címre.

Szinva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában