Állatvilág

2019.10.17. 17:00

Csodálatos madárvilág határok nélkül

Befejeződött a Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomás fejlesztése, ahol jurtát és új tanösvényt alakítottak ki.

Detzky Anna

Gyermekeknek is bemutatják a tevékenységüket

Forrás: ÉM

Lezárult a Birds without Borders – Csodálatos madárvilág határok nélkül című projekt, amely az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága és a szlovákiai Interreg V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program támogatásával valósult meg. A 2017 novemberében kezdődött, közösen elnyert 400 000 eurót meghaladó összköltségvetésű pályázat eredményekét számos új felszerelést szereztek be a Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomás részére.

A madártani kutató- és bemutató tevékenység fejlesztését célzó projekt eredményeként jelentősen javultak az állomáson dolgozó gyűrűzők és önkéntesek mindennapjai és munkakörülményei. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Gruber Péter az Aggteleki Nemzeti Park általános igazgatóhelyettese, Huber Attila a projekt szakmai vezetője és Miskey Lukács Zsófia szakmai koordinátor szerdán, Jósvafőn a Tengerszem Hotelben és ezt követően a madárgyűrűző állomáson is.

A szemléletformálásért

– A Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomás fejlesztéséhez az eszközbeszerzés mellett hozzátartozott, hogy olyasmiket vásároltunk a pályázatból, amelyek a szakmai munka optimálisabb ellátását szolgálták – mondta Huber Attila, a projekt szakmai vezetője. – Gondolok itt új madárfogó hálók és stamplik beszerzésére és egy jurtával is gazdagodtunk, ahol könnyebb elszállásolni a terepen dolgozó szakembereket. Ezenkívül nagyon fontos az oktatás és a szemléletformáló tevékenység a gyűrűző állomáson. Minden évben 30-35 gyermekcsoportot fogadunk különböző környékbeli oktatási intézményekből. Számukra újítottuk fel a meglévő Bódva-völgyi Tanösvényt és kialakítottunk egy új Bokorlabiritus Tanösvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában