Répáshuta

2019.10.11. 18:00

Akadály lett a vízelvezető árok Répáshután

Portánként kell hozzáilleszteni a kapukat a vizesárok szintjéhez Répáshután.

Pap Gyula

Fotó: Kozma István

Új, nagy áteresztő képességű vízelvezető árkot építettek a répáshutai Herman Ottó utcában. Korábban az egyenlőtlen keresztmetszetű ásott árokból gyakran befolyt az esővíz a portákra.

 

„Azt nem bánom, hogy magasabb lett az oldalfala, mert így nem bukik át az úton lefolyó csapadék, de rövidebb is lett az átjáró, mint a korábbi” – panaszkodott az egyik háztulajdonos ottjártunkkor.

Másnak a kapubejárója lett olyan meredek, hogy igencsak nehézkesen tudna beállni a portájára. A kivitelezés során megdőlt az egyik villanyoszlop, megsérült az internetkábel és befolyt a kiszivattyúzott víz a szemben lévő udvarokba – sorolják a bosszúságokat.

Kijavítják a hibákat

Erdős Tamást, Répáshuta polgármesterét kérdeztük a kivitelezés körülményeiről, a panaszok orvoslásáról. A polgármester elmondta, a speciális környezeti feltételek miatt portáról portára járva, nagy gondossággal – mintegy másfél évig – tervezték meg a vízelvezető árok kialakítását. Lakossági tájékoztatót is tartottak, és személyesen ment végig a polgármester az összes építési helyszínen a felméréskor. A Bükki Nemzeti Park előírásainak megfelelően rácsos borítást kapott az árok, így biztosítható a zöldterület fennmaradása. A fát szállító nagy súlyú teherautók miatt a legerősebb elemekből épültek a hídszakaszok – fejti ki a polgármester. A kapuszintek megemelése, a híddal összhangba hozása az utómunkálatok során következik – teszi hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában