hitélet

2019.09.24. 15:00

Sátoraljaújhely kapta az első cursillós zászlót

Az intézményben kiemelten kezelik a hitéletet és a társas kapcsolatokat.

Rózsahegyi Tamás vette át a zászlót

Három börtöncursillo és tizennyolc börtön-ultreya megtartása után szeptember 14-én a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön kapta meg az első magyarországi börtöncursillós zászlót, mely tanúsítja, hogy a fogvatartottak reintegrációjának fontos lépcsője a hitélet és a társas kapcsolatok megfelelő minőségű kialakításának elősegítése. Ebben pedig nagy szerepet kapnak a társadalom civil tagjai is.

A magyarországi börtönökben elsőként itt rendeztek börtöncursillót (rövid, a kereszténységről tartott tanfolyam) 2014 őszén, melyen közel 20 fogvatartott vett részt. A cursillo eredményeképp a fogvatartotti reintegrációt elősegítő újabb kapcsolatok alakultak ki mind az intézet, mind a fogvatartottak részéről. A hitéleti rendezvény mindenhol nagy sikerrel zárult, újabb és újabb minőségi kapcsolatok épültek, melyek a büntetés-végrehajtás alapvető célját, a sikeres társadalmi integrációt erősítették.

A börtöncursillo logóját is az intézet egyik fogvatartottja alkotta meg. Az ötlete alapján civil cursillók mintájára a logó az összetartozás és a tartalmas emberi kapcsolatok jelképeként került megalkotásra. A zászlót és a kitűzőt az intézet parancsnoka, Rózsahegyi Tamás bv. ezredes, főtanácsos vehette át a cursillót végzett fogvatartottak nevében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában