Miskolci Sörfesztivál

2019.09.06. 15:30

Már csütörtökön a húrok közé csaptak a miskolci sörfeszten

Kezdjük a lényeggel, ami minden jó bulinál csakis az alapozás lehet.

Novák Krisztina

Miskolci Sörfesztivál 2019 - 0.nap

Fotó: Ádám János

Az, aki tizenötféle prémium kézműves sör között nem találta meg a számára megfelelőt, törődjön bele egy életre: ő a borok, pálinkák vagy egyéb szeszes italok, urambocsá! az absztinensek táborát gyarapítja. Fentiekből is van kínálat bőven, szóval ez nem indok az otthonmaradásra.

Kaja

Lássuk be, a sörfesztiválon borul a hagyományos kaja-pia sorrend, de így sem sérülnek az ételt kínálók érdekei, mert – miután megvan a kedvenc sör, illetve az egyéb alkoholos vagy mentes kortyolnivaló – nem a Zsarnai piacról ezer éve ismert kedvenc lángososunk széles mosolyával, hanem a megye, és az ország legmenőbb streetfoodosainak – komplett kis utcát képező – konvojával találjuk szembe magunkat. Ja, és nem, nem abban merül ki a kínálat, hogy mindenki kézműves hambit árul, ami jobb, mint a standard, bohócos, amerikai csízbörgör, de amúgy meg nem egy nagy durranás. Itt kérem komoly kulináris élvezetekre számíthat minden gourmet, és most tényleg nem kell érte a szomszédba menni, elég lesétálni a Népkertig.

Koncertek

Hogy is volt az a cím? Megvan! A húrok közé csaptak. És tényleg! Ez nem valami nagyzolós újságírói blikkfang, csak a színtiszta igazság. Kiváló hazai együttesek, mint a Follow the Flow és a Groovehouse alapozta (ugye, hogy továbbra is minden az alapozásról is szólt?) meg a tömeg hangulatát – mert bizony tömeg volt ez a javából – és egyáltalán nem lehetett érezni, hogy ez „csak” egy csütörtöki munkanap, amit ráadásul egy újabb, pénteki követ.

 

Aki pedig csak kilenc-fél tíz körül ért oda, az egy nagyszabású és fantasztikus hangulatú, űberprofin összerakott Majka koncerten vezethette le a felesleges energiáit. Mégsem ok nélkül került be a maestro a Sorsod Borsod exkluzív csapatába.

Mi lesz ma?

Na, ez az, ezt kérdezem én is! Azok után, hogy az első nap egy fergeteges búcsúnap hangulatát hozta, bizony minden további fellépőnek fel kell kötnie azt a bizonyos alsóneműt. Azt kell mondjam, optimista vagyok. Szerintem megugorják az elvárt szintet. Találkozunk élőben ma is a Facebookon, és megvitatjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában