Bükkszentkereszt

2019.09.07. 10:00

Már a föld alatt fut az áram a Bükkben

Biztonságosabb lett az áramszolgáltatás Bükkszentkereszten és Répáshután is.

Tajthy Ákos

Fotó: Vajda János

Ünnepélyes keretek között adta át pénteken délelőtt a Bükk hegységben zajló kábelesítési projekt első ütemét az ÉMÁSZ Hálózati Kft. A cég több mint háromszázhatvan millió forintból megvalósult saját erős beruházásának részeként Bükkszentkereszt-Répáshuta között egy körülbelül tíz kilométeres középfeszültségű szabadvezetékes szakaszt váltottak ki földkábelekkel. Franz Retzer, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági tagja úgy fogalmazott, a cégcsoportnak kiemelten fontos a megbízható, biztonságos áramszolgáltatás biztosítása a fogyasztók részére. „Ennek érdekében éves szinten körülbelül negyven milliárd forintot költünk új hálózatok létesítésére és a meglévők korszerűsítésére” – hangsúlyozta.

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, az a rendkívüli időjárás, mely 2017. áprilisában sújtotta a térséget, mindenkit ráébresztetett arra, hogy helyiek biztonságáért tenni kell.

– Az ÉMÁSZ hosszú távon tervez a térségben, és magas színvonalon, biztonságosan szolgálja ki a fogyasztókat. Ezért segítette a munkálatok gyors megvalósulását a kormány úgy, hogy azt nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította – hangsúlyozta Tállai András.

 

Solymosi Konrád, Bükkszentkereszt megbízott polgármestere és Erdős Tamás, Répáshuta első embere minden érintettnek köszönetet mondott azért, hogy sikerült megoldani az évtizedes problémát.

A projekt második ütemében Lillafüred és Ómassa, valamint a Mexikóvölgy-Bükkszentkereszt között is föld­kábelek válthatják a szabadvezetékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában