hitélet

2019.09.28. 19:00

Alapelvek: nemzetközi szeminárium a békéért

A békés világ megteremtése érdekében munkálkodik az Egyetemes Béke Szövetsége, amelynek európai szervezete szeptember 6–8. között szemináriumot tartott a hollandiai Glory House-ban.

Detzky Anna

A szeminárium résztvevői

Forrás: ÉM

A szövetség az önkéntesek mozgalma, hangsúlyt fektet a cselekvésre, szolgálatra és a béke királyságának eszményét igyekszik megvalósítani. Alapelve, hogy az emberiség Istenre és az igaz szeretetre összpontosítva globális családként élhet csak harmonikus egységben. Magyarországot a nemzetközi találkozón a miskolci Szurasenkó Dániel zenei rekorder és művészeti vezető képviselte.

– A béke alapelvei címmel rendezték a programsorozatot, ahová tíz nemzetből negyven résztvevő kapott meghívást. Belgiumból, Bulgáriából, Egyiptomból, Hollandiából, Németországból, Magyarországról, Koszovóból, Libanonból, Moldovából és az Egyesült Királyságból érkeztek a meghívottak. A találkozót gyönyörű helyszínen, az Északi-tenger partján, Bergen aan Zee-ben rendezték – tudtuk meg Szurasenkó Dánieltől.

Közösen imádkoztak

A nemzetek és a különböző vallások képviselőit ismeretbővítés és személyes kapcsolatépítés útján igyekszik közelebb hozni egymáshoz a szervezet.

– Kiváló előadásokat hallgattunk Isten és ember, valamint a család kapcsolatáról. Megismerhettük a főbb világvallások esküvői szertartásait és a különböző vallások szent iratainak hasonlóságát. A szünetekben beszélgettünk, közösen imádkoztunk keresztény, muszlim és zsidó testvérekkel és megismerkedhettünk egymás kultúrájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában