Ezt írtuk anno 2005-ben

2019.08.09. 10:00

Zsúfolásig teltek a strandok

A legtöbb strandon örömmel újságolták: sokan voltak, a szezon legzsúfoltabb napja volt – írta a 2005. augusztus 1-jén az Észak-Magyarország.

A Diósgyőri Várfürdöbe szombaton délután már nem lehetett bemenni

34 Celsius-fok, a levegő alig mozdul, perzsel a nap. Évek óta nem volt ilyen meleg térségünkben. Nem véletlen, hogy Miskolc és a megye útjain a megszokottnál jóval kisebb volt a forgalom, egyesek elsötétített szobában töltötték a napot, de még többen strandra mentek, szombaton szinte mindenhol telt házzal üzemeltek a vizes létesítmények. Az kánikulai napokon átlag fölött alakult a forgalmuk, míg szombaton a szezon legnagyobb jegyeladását érték el a fürdők!

Telt házzal

A egyébként visszafogott vendéglétszámmal üzemelő Diósgyőri Várfürdőbe sokan érkeztek, túlságosan is sokan, mivel szombat délután 15 órától már nem engedték be a vendégeket, ugyanis addigra mintegy 900 fő váltott jegyet, többen pedig nem fértek volna be, ezért akkortól már csak kifele jöhettek a strandolok. Az egyébként hideg vizéről ismert strand medencéjében ezúttal 31 Celsius-fok tombolt.

A Selyemréti Strandon viszont alig átlag felett alakult a forgalom. Mint az a jegypénztárban megtudtuk: 1100 felnőtt, 600 gyerek váltott jegyet szombaton, ennek egy átlagos szombati napon a háromnegyede érkezik. A jegypénztárban ugyanakkor hozzátették, többen jöttek volna, ha nem hónap végére érkezik a kánikula, hanem fizetés után.

Több ezer strandoló

Mezőkövesden a Zsóryban és Tiszaújvárosban a fürdőkomplexumban is több ezres létszám fordult meg a hétvégén. Gomány Imréné, a Zsóry műszakvezetője kérdésünkre elmondta: szombaton 6299 fő váltott jegyet, s mosolyogva állapítva meg: ez egy kiváló szám, sőt hozzá kell tenni azt is, ebben nincs benne az a hét turistabusz, akik különjeggyel érkeztek. Ennél többen nem is fértek volna el szombaton. Egy legközelebbi rohamnál viszont már kedvezőbb helyzet várja a strandolókat, ugyanis a körmedence csütörtöki műszaki átadását követően több vendéget tudnak befogadni – írta 2005-ben az Észak.

Egy erős nyári szombaton 4-5 ezer fő látogat a tiszaújvárosi strandra, ám egy kánikulai napon közel 6 ezer fő. Tiborc Ivett üzemvezető tájékoztatása szerint ennyien váltottak jegyet szombaton, így a befogadóképesség határát súrolta itt is a vendéglétszám.


A tóparton

A tóparti forgalomra sem volt panasz, vagyis inkább volt, mert térségünk tavaihoz annyian látogattak ki, hogy az már kényelmetlennek tűnhetett. Mályiban szinte minden víkendház-tulajdonos kint töltötte a hét végét, míg a nyéki tavakhoz sátrakkal is érkeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában