összefogás

2019.08.27. 13:30

Immár színes kerítés várja a mezőkeresztesi ovisokat

Önkéntes munkában varázsolták széppé az óvodák kerítéseit.

Tóth Balázs

Sokszínű lett a kerítés

Fotó: Tóth Balázs

A városért tenni akarókat, közösségi munkában szívesen részt vevőket várták nemrégiben Mezőkeresztesen az óvodák kerítésének felújítására. Csiszoltak, mázoltak az összegyűlt emberek, akik között ott voltak az óvodapedagógusok, valamint a város diákmunkásai, s más dolgozók is, az első napon összesen harmincan.

„Eszközöket vásároltunk, és vártuk azokat, akik jelentkeztek kerítést festeni.” Szlezák Anett

– Az önkormányzat konzorciumban nyert pályázatot a helyi identitás és kohézió erősítésére, ennek része volt a program, amelynek lényege, hogy a lakosok valamilyen formában közösen tevékenykedjenek. Az akciót a Tahy Olga Városi Könyvtár és a művelődési ház is támogatta, valamint vállalkozók is az ügy mellé álltak. Eszközöket vásároltunk, és vártuk azokat, akik jelentkeztek kerítést festeni – mondta Szlezák Anett pályázati felelős.

Demján Attiláné intézményvezető elárulta, örültek a felhívásnak és megköszönik a segítséget. A kolléganők ötlete volt, hogy fessék különböző színűekre a kerítés elemeit, ne egyszínű legyen, így várták vissza az óvodásokat. Az óvoda dolgozói természetesen szabadságuk ellenére részt vettek a festésben, hogy szép legyen. Megtudtuk, a két óvodába több mint száz gyerek jár, szeretik a színeket, nagyon kreatívak, lapunk pályázatain is rendszeresen részt vesznek, sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában