Kitüntetés

2019.08.24. 11:00

Elismerték a polgárőr áldozatos munkáját

Kitüntették a megyei polgárőrszövetség járási koordinátorát.

Tóth János a kitüntetéssel

Fotó: KV

Magas rangú állami kitüntetéssel, egészen pontosan a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatával ismerték el augusztus 20-a alkalmából Tóth Jánosnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség kazincbarcikai járási koordinátorának munkáját.

Az érdemkeresztet Kontrát Károly miniszterhelyettestől, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkárától vette át. Tóth János megtisztelőnek nevezte azt, hogy elismerték munkáját.

– Jákfalván 2001-ben alakult a polgárőrség, a szervezetnek a kezdetektől elnöke vagyok, a Kazincbarcikai járás koordinátoraként 2004-óta dolgozom, nyugdíjasként mindennapjaim java részét a polgárőri szolgálat teszi ki – tette hozzá.

„Az emberekre való odafigyelés” – kérdésünkre röviden így foglalta össze Tóth János a polgárőri létet. Mint mondja, sok pozitív élményt gyűjtött az elmúlt közel két évtizedben, de voltak azért kemény helyzetek is.

Szeret segíteni

– A 2010-es árvíz idején Felsőzsolcán és Vadnán is sokakat kellett kimenekíteni a házukból, de eltűnt emberek megkeresésében is sokszor segítettünk. Emlékezetes az is, mikor egy erdőben eltévedt ember keresett meg minket, akit telefonos kapcsolat mellett találtunk végül meg – részletezte Tóth János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában