Avasi kvaterka

2019.08.11. 10:00

Egy kis jazz, egy kis bor

Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi is ellátogatott a szombati kvaterkára.

Hegyi Erika

Színpadon a Jazz Inside

Fotó: Kozma István

Egy kis jazz és egyéb finomságok a Kisavason: ilyen volt a szombati Avasi Kvaterka, melyet ezúttal a Kisavas Első során rendeztek.

 

A vendégeket jazz- és sanzonkoncertekkel, könnyed nyárias gasztronómiával, kellemesen hűvös borokkal és pálinkákkal várták a szervezők. Közismert és népszerű művészek is felléptek az esten, Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi közös előadással készült: a Jazzy Chanson duó alapötlete, hogy amikor egy-egy sanzon eljut arra a pontra, amikor a zongoristának improvizatív módon a zenei témát kellene folytatnia, ő a történetre, a dal helyszínére, körülményeire reflektál. A világhírű jazz-zongorista improvizációit Sziámi versei segítették. Az előadás címe Az éjszakás nővér volt, de előtte az Avasi Cellariumban pódiumbeszélgetés keretein belül is körbejárták a művészek ezt a témakört, ahol közvetlenül tudtak kérdezni az érdeklődők.

A Dűlő színpadán fellépett még a fesztiválokon népszerű, közönségkedvenc, Jazz Inside, remek hangulatot teremtve népszerű és ismert feldolgozásaival. Végül Bundzik István kiváló jazztanár és zongorista, valamint fia, Bundzik Lénárd adott koncertet.

A kvaterkázáshoz szükséges finom falatokat és kellemesen hűvös nedűket a miskolci és környékbeli vendéglátók szolgáltatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában