BOKIK

2019.07.17. 17:15

BOKIK: Régi-új székházban folytatják

A hónapban visszaköltözik megújult épületébe a megyei kereskedelmi és iparkamara.

Tajthy Ákos

A kereskedelmi és iparkamara hamarosan visszaköltözhet a megújult épületbe

Fotó: Bujdos Tibor

Napokon belül a Szentpáli úti, megújult székházában folytatja működését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK). A költözés a héten kezdődött, és a kamarai elnök reményei szerint jövő héten már valamennyi kamarai munkatárs a régi-új szobájában kezdi meg a munkát. A vállalkozókat augusztus elejétől várják majd az épület utcafrontjáról könnyedén megközelíthető új ügyfélszolgálaton.

„A legnagyobb változáson a negyedik emeleten található Szentpáli terem esett át.” Bihall Tamás

Bihall Tamás lapunk érdeklődésére azt mondta, az elmúlt több mint egy év óriási kihívás volt a BOKIK valamennyi munkatársának életében.

Nem hagyták pusztulni

– Sok tárgyalást követően az illetékes kamarai testületek 2016-ban hozták meg a döntést arról, hogy saját költségvetési forrásainkból megújítjuk a Széchenyi és a Szentpáli utcák sarkán található épületünket. Az öreg épület korszerűsítése több szempontból is fontos volt számunkra: egyrészt a város egyik legjobb helyén, abszolút frekventált területen található, ami kedvező a vállalkozóknak, ügyfeleinknek is. Másrészt azt gondolom, hogy egy kamarának kötelessége, hogy gazdagítsa is a várost, ahol működik. A felújítás tehát észszerűbb döntés volt, mint hagyni a városközpontban pusztulni egy háromezer négyzetméteres irodaépületet – részletezte.

 

A saroképület felújítása tehát tavaly júliusban kezdődött az állványozással, majd a külső munkálatokkal. Először az épület korábbi, jellegzetes arculatát adó, úgynevezett függönyfalat bontották ki, és helyére stabil, korszerű nyílászárókkal felszerelt falazatot alakítottak ki. A munkálatok során cserélték az épület informatikai, elektronikai, fűtési és vízrendszerét, megújultak a vizesblokkok, a folyosók, és új ajtókat, burkolatokat és festést kaptak az irodák is. Áthelyezték az irodaház főbejáratát és a lépcsőházat is. Emellett a létesítmény energetikai felújítását is elvégezték.

A legnagyobb változáson viszont egyértelműen a negyedik emeleten található Szentpáli terem esett át.

Megújult és kibővült

– A korábbi, kissé szűkös helyiség kétszáz fősre bővül, korszerű lég- és videótechnikával gazdagodott, ráadásul a beépült térelválasztó elemeknek köszönhetően különböző nagyságú és funkciójú termekre tudjuk bontani az adott rendezvény vagy rendezvények típusának megfelelően. Nyugodtan kijelenthető, hogy egy európai színvonalú, a XXI. század minden igényének megfelelő konferenciateremmel gazdagodtunk – hangsúlyozta Bihall Tamás.

Az elnök hozzátette, a BOKIK – ahogy korábban – az épület második és negyedik emeletét, valamint a harmadik szint egy részét fogja használni, az első emelet továbbra is egy informatikai cég területe, az üzlethelyiségeket pedig újból kiadják. A kamara az ügyfélszolgálat mellett egy újdonsággal is készül a vállalkozók számára.

Idén negyvenéves

– Szeretnénk egy termet felajánlani számukra, ahol tárgyalásaikat tudják majd lefolytatni. Terveink szerint ezt bejelentkezés alapján használhatnák a tagtársak – jelentette ki Bihall Tamás, hozzátéve, a vállalkozók és azon belül a fiatal vállalkozók munkáját továbbra is minden lehetséges eszközzel szeretnék segíteni.

A Széchenyi és a Szentpáli utca sarkán álló épületet Krisztik Pál tervezte, és 1979-ben adták át. Sokáig a Miskolci Élelmiszer Kiskereskedelmi Vállalatnak adott otthont, 1995-től a helyi kamarai szervezet székháza. Az idén 40 éves irodaházat a Puskás Péter Ybl-díjas építészmérnök által fémjelzett Műépítész Kft. tervei alapján az FK-Raszter Zrt. építette újjá.


Hétfőtől a régi helyen

Július 22-én, vagyis jövő hétfőn üzemkezdettől ismét a BOKIK-székház alatt, a régi helyen állnak meg a 2-es, 12-es és 20-as buszok – közölte megkeresésünkre a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK).

A megállót a felújítási munkák miatt éppen egy évvel ezelőtt helyezték a kereszteződés túloldalára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában