Felsőzsolca

2019.07.09. 14:30

Felsőzsolca: fiatal város az ősi településen

A tárgyi emlékek ugyan már 6-8 ezer évesek, de az első hiteles írásos dokumentumok ma már 700 évesek.

Dacia Duster gépkocsit kaptak a polgárőrök

– A három folyó, a Sajó, Bódva és Hernád metszéspontjában virágzó település alakult ki. Bár a folyók okoztak gondot, a Sajó és Bódva emlékezetes 2010. júniusi áradása 201 házat rombolt le, mára már nyoma sem maradt a tragédiának, új város épült – fogalmazott dr. Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere.

Dacia a polgárőröknek

– Most, amikor már a várossá nyilvánításunk 22. évfordulóját is megünnepelhettük, bátran összegezhetünk: tavasszal elkezdtük egy komplex vállalkozói központ építését, elképzelésünk szerint nemcsak a vállalkozóknak, hanem a helyi civil szervezeteknek is otthont tudunk nyújtani.

Többek között nagy gondot fordítunk a közbiztonság, közrend erősítésére is. Talán apróságnak tűnik, de a polgárőreinknek és a nyugalomra vágyó városlakók számára is nagy dolog, hogy az önkormányzatunk pár napja egy új Dacia Duster gépkocsit adhatott át mindennapi használatra a csapatnak. Ha kis dolgokkal is, de így is tudjuk az életünket még városiasabbá tenni – mondta dr. Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában