időjárás

2019.07.16. 13:00

Fagyott az éjjel a Bükkben

Úgy érzi hidegek az éjszakák? A Bükkben meg fagy!

Horváth Imre

A Bükkben deres a fű júliusban (Illusztráció)

Forrás: Pixabay

Olvasóink jelezték, kora reggeli túrázások alkalmával igencsak „cidri időt”, és van, ahol deres füvet találnak a Bükk magasabban fekvő területein. Sokan mondhatnák erre, hogy deres fű júliusban? Majd, ha fagy! A meteorológiai szolgálatok magaslati pontokon jellemzően nem mérik a hőmérsékletet, azonban van egy olyan kezdeményezés, amelynek keretében saját fejlesztésű napelemes autonóm meteorológiai állomás helyeztek el a Bükk-fennsíkon, amely 10 perces időközzel küldi a mért adatokat.

Az utolsó 24 óra adatai bárki számára elérhetőek a bukk.meteopont.hu oldalon, ha pedig valaki ma reggel ránézett az oldalra, akkor azt láthatta, hogy hajnal kettő óra magasságában csökkent fagypont alá a múlt éjjel a hőmérséklet, és csak valamikor reggel fél hét után került újra a plusz tartományba. A leghidegebb öt óra magasságában volt, mínusz 1.7 Celsiussal. Ha tehát valaki a Bükk-fennsíkra készül túrázni reggeli időpontban, az öltözzön fel rendesen, nehogy kellemetlen meglepetés érje!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában