Helyi közélet

2019.06.09. 22:13

Tizenöt éves a Factory Aréna

Sportversenyekkel és bemutatókkal ünnepel az extrém sportolók miskolci otthona.

Fennállásának tizenöt éves évfordulóját ünnepli ebben az esztendőben a Factory Aréna. Ebből az alkalomból rendeztek látványos BMX versenyt szombaton a létesítményben.

Egri Zsuzsa, a Factory vezetője lapunknak elmondta, a megmérettetésen háromfős csapatokban több mint húsz versenyző mérte össze a tudását.

- A hétvégi program csak a kezdete volt a jubileumi sorozatnak, a terveink szerint ugyanis minden nálunk működő sportág, így többek között a görkorisok, a gördeszkások, a parkourosok is hasonló versenyen mutatkoznak majd be – sorolta.

Bemutatkoztak

A program részeként bemutatkoztak azok a civilszervezetek is, akikkel már hosszú ideje együtt dolgozik a Factory közössége. A rendezvény keretében szervezték meg a Factory Bogaras Napokat is. Mint megtudtuk, Karlowits-Juhász Orchidea és Karlowits-Juhász Tamás, az ízeltlábúakat bemutató programja idén már harmadik alkalommal tért vissza a létesítmény falai közé.

 

A Factory Aréna 2004-ben, az egykori DAM területén kezdte meg működését egy majd' ötezer négyzetméteres öreg csarnokban.

Közösségi tér

Egri Zsuzsa örömét fejezte ki, hogy az elmúlt években igazi otthont teremtettek az extrém sportok kedvelőinek.

- Működik nálunk skate park, ipari mászófalunk, de szolgáltatásaink között a paintball és a lézerharc is megtalálható – hangsúlyozta.

A Factory népszerű a fiatalok körében: csak az elmúlt évben körülbelül huszonhatezer gyerek fordult meg az arénában.

- Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk egyebek mellett az ifjúságvédelemre és a drogprevencióra is – zárta Egri Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában