Sajószöged

2019.06.14. 10:00

Szabadulószoba és spártai futam iskolai keretek között

A kódfejtésben Harry Potter varázslatos világa is segítséget nyújtott.

Igazi kihívást jelentett a számos akadállyal nehezített futóverseny

Forrás: Az iskola fotója

Alig néhány óra van hátra a tanévből, de a gyermekek foglalkoztatása az utolsó pillanatokban is intenzíven zajlik – erről beszélt lapunknak Hajdú Hajnalka intézményvezető, amikor az iskola legfrissebb eseményeiről érdeklődtünk nála. Az általa elmondottakból is kiderül: a különféle pályázatok kínálta lehetőségek olyan tanulási teret biztosítottak a Sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói részére, mely korántsem mondható mindennapinak.

Ilyen keretek között próbálhatták ki az idén először a logikus gondolkodás fejlesztését segítő iskolai „szabadulószobát”.

Az alsó tagozatos osztályokban Harry Potter varázslatos világa kapcsolódott össze az izgalmas feladatokkal, ugyanakkor a varázslatok helyett az együttműködés és a kreatív gondolkodás volt a kulcsa a kijutásnak. A felsős osztályokban a természettudományokhoz kapcsolódó ismeretek előhívása, valamint a csapatmunkában rejlő lehetőség határozta meg a kódfejtés eredményességét. „A szabadulószoba több mint játék. Olyan rejtett képességeket hozhat a felszínre, mely további alapot nyújthat egy pedagógusnak a gyermeki személyiség kibontakoztatására” – mondja erről az intézményvezető.

El nem múló szenvedély

Nem kisebb érdeklődésre tartott számot az iskola mintegy száz diákja részére rendezett Spártai futam Sajószögeden a szabadidőparkban.

A 6–10 éveseknek 500 méter, a 10–14 éves korosztálynak 1000 méter teljesítése közben 17–34 akadállyal kellett megküzdeniük.

Az akadályok sem voltak mindennapiak, hiszen sem a gumiterep vagy a bálaugrás, sem a mászóhálón közlekedés nem tartozik a mindennapi testmozgások közé. „Van tehát tanulás az iskolai falakon kívül is, és ami a legfontosabb, hogy a sport és a játék soha el nem múló szenvedély marad a fiatalok számára” – hangsúlyozza Hajdú Hajnalka intézményve­zető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában