Útfelújítás

2019.06.19. 08:00

Kezdődik az aszfaltcsere a Kiss Ernő utcában

A felújítás miatt lezárják a külső sávokat a Kiss Ernő utcában.

Tajthy Ákos

Az előkészületek dandárjában vannak az építők

Fotó: Ádám János

Napokon belül látványos szakaszába ér a Kiss Ernő utca felújítása. Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a déli tehermentesítő rekonstrukciója még május utolsó napjaiban kezdődött, az elmúlt hetekben a több mint száz víznyelő közül kilencvenhetet helyeztek ki a szegélykövekhez.

 

Az első szakasz kisebb korlátozással járt, sávlezárásra egyszerre és egy irányban csak százötven méterenként kellett számítani a belvárosból kivezető oldalon, arra is csak a reggeli csúcs után.

A második szakaszt, a konkrét útfelújítást szándékosan az iskolaszünet idejére időzítették.

– Ez a munka a következő napokban, a hétvégéig biztosan megtörténik, ami azt jelenti, hogy a négy forgalmi sávból egyet-egyet mindkét irányból lezárnak majd. Elsőként egyébként várhatóan a külső sávokat zárják majd le a forgalom elől – mondta el érdeklődésünkre Pásztor Imre, a polgármesteri hivatal vállalati és projektkommunikációs vezetője.

Az előttünk álló hetekben várható tehát a munka dandárja: teljesen felmarják a régi aszfaltokat, szintbe helyezik az aknafedeleket, új szegélyköveket raknak le, végül a teljes Kiss Ernő utca új aszfaltréteget kap.

Segítik a közlekedést

Lévén, hogy a város egyik legforgalmasabb útszakaszáról van szó, az önkormányzat több módon próbálja könnyíteni az autósok életét a felújítás idején: időszakosan sárga villogóra állítják a közlekedési jelzőlámpákat, de szükség esetén rendőri irányítást is kérnek.

Az 1-es és 54-es buszok pedig az Andrássy utca–Testvériség utca kereszteződéstől az egész Győri kapuban a villamossíneken járnak és a villamos megállóiban állnak meg már jelenleg is. Ezzel is segíteni szeretnék a gépjárműforgalom viszonylag gyorsabb és egyenletesebb haladását a városrészben.

A vártnál is többen

Az országos sajtó ingerküszöbét is elérte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) által június 1-jén bevezetett autósbérlet, mely negyvenöt százalékkal olcsóbb, mint teljes árú társa, így csak annyiba kerül, mint egy diákbérlet.

Az új szemléletű intézkedéssel a cég az autósokat igyekszik átcsábítani a közösségi közlekedésre. Az MVK lapunk megkeresésére azt közölte, az autósbérlet még a vártnál is nagyobb sikert aratott, ugyanis már az elmúlt napokban jelentősen túllépték az eladások azt a mennyiséget, melyet júniusra terveztek. Hozzátették: az új bérlettípussal kapcsolatban már több közlekedési társaság is érdeklődött az MVK-nál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában