Bodrogolaszi

2019.06.24. 19:30

Az olaszi állomásépület végre felébred álmából

A peron mellett az egykori állomásépületet is felújították.

Bánhegyi Gábor

A megújult állomásépület

Fotó: Bánhegyi Gábor

Akik mostanság átutaznak Bodrogolaszin, nem tudják elkerülni az állomás környékét, így láthatják, az állomás épülete kezd megújulni, sőt jelenlegi állapotában már kívülről meg is újult.

Újraéled

Nem túlzás azt állítani, a bodrogolaszi állomásépület az elmúlt évtizedben halálra volt ítélve. Korábban váróterem és még két másik helyiség is volt a házban. Helyben is lehetett jegyet váltani, majd a fenntartó vasúttársaság úgy döntött, nem éri meg továbbra is jegykiadó helyként üzemeltetni az épületet. Egy rövid kísérlet volt arra, hogy újrainduljon a jegyértékesítés, egy vállalkozó próbálkozott meg a jegyeladással, de pár hónapon belül kiderült, nem éri meg a kísérletezés. Később a várótermi funkció is megszűnt. Nem is volt sok értelme, hiszen az olasziak pontosan tudják, mikor ér be az állomásra a Szerencs felől érkező szerelvény és mikor jön a Sárospatak felől érkező vonat, ezért a legtöbben az utolsó percekben érkeznek a peronra és a vonaton váltják meg a jegyüket, hacsak nem bérletesek.

Egyeztetnek

Most azonban jelentős változások történtek a vonalon, hiszen befejezéséhez közeledik a Mezőzombor és Sátoraljaújhely közötti vasútvonal villamosítása. A hatalmas beruházásnak köszönhetően számos állomás, így a Bodrogolaszi megálló is megújult. A peront teljesen újjáépítették, ellátták információs táblával és egy fedett beállóval, de ezzel együtt az utóbbi hetekben kívül és belül teljesen megújították az állomás épületét is. Kovács Józseftől, Bodrogolaszi polgármesterétől megtudtuk, az épület visszakapja várótermi funkcióját. Jegyet továbbra sem lehet majd kapni az épületben, és arról, hogy a másik két helyiségnek mi lesz a funkciója, a napokban fognak egyeztetni a fenntartó MÁV Zrt. képviselőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában