Választás

2019.05.26. 17:30

Nagy volt a választási érdeklődés

Szerencsen a korább uniós választásokhoz képest nagy volt az érdeklődés a voksolásokat illetően, legalábbis a kora délutáni adatokat illetően.

Serfőző László

Mint azt megtudtuk, a reggeli urnanyitások rendben és időben megtörténtek a tíz szavazókörzetben, fél hatkor már készenlétben álltak azon munkatársak is, akik a mozgóurnák helyszínekre történő szállítását kapták feladatul.

A kora reggeli órák csekély számú választókat eredményeztek, ám ez a helyzet nagyot változott kilenc órát követően, lehet mondani, folyamatos látogatottság jellemezte a szavazókörzeteket. Délután egy órára a hétezer-hatszázhuszonöt szavazásra jogosult állampolgárból ezerkilencszáznyolc adta le voksát, ez 25.02%-s részvételi arány, ami annyit jelent, hogy a korábbi uniós választásokhoz képest sokkal többen járultak az urnák elé. Koncz Ferenc országgyűlési képviselő a Rákóczi-vár Lovagtermében kialakított 3.sz. választókörzetben adta le szavazatát feleségével és két fiával együtt, míg Nyiri Tibor polgármester és felesége a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában voksolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában