MÁV

2019.05.14. 09:30

Két hétig zárva lesz a Keleti pályaudvar

A jegyvizsgálók ügyelnek rá, hogy minden továbbutazó feljusson a buszokra.

Bezárt a Keleti pályaudvar

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Karbantartás miatt május 14-től május 26-ig zárva tart a Keleti pályaudvar.

Segítik az átszállást

A lezárás idején a vonatok nem érintik a Keletit, minden járat induló- és végállomása más pályaudvarokra és állomásokra kerül át. A lezárás érinti a többi közt a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, a Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely, a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza, valamint a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalat. Felhívták a figyelmet: a lezárással kapcsolatos információk elérhetők a www.mav.hu/keleti oldalon.

A MÁV menetjegy-információtól megtudtuk: a menetrend szerinti gyorsvonatok és intercityjáratok utasait a hatvani állomás előtt várják a buszok, melyek az előbbi esetben a Stadionok megállóig, intercitynél a Keleti pályaudvar melletti megállóig viszik őket. Az átszállás mintegy negyedórát vesz igénybe, és a jegyvizsgálók ügyelnek rá, hogy minden továbbutazó feljusson a buszokra – tudtuk meg. A Keleti pályaudvar teljes lezárásakor olyan előre tervezett karbantartást végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton és a peronokon, amelyeket csak akkor lehet, ha szünetel a vonatforgalom – olvasható az MTI közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában