Vihar

2019.05.31. 07:30

A busz időben fékezett, ezért nem dőlt rá a fa

Helyenként több eső esett szerdán, mint a májusi havi átlag, közölte Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Hegyi Erika

Fotó: Bájer Máté

A májusi átlagos csapadékmennyiség 62 milliméter. Ezzel szemben az Ózd és Kazincbarcika között fekvő Dédestapolcsányban 141,2 milliméternyi eső esett szerdán, ami az országban a legnagyobb mennyiség. A meteorológus elmondta, a következő napokban is többfelé folytatódik az esős időjárás. Felhőszakadás során helyenként továbbra is lehullhat jelentős mennyiségű csapadék, de területi átlagban már nem várható annyi eső.

Valószínűleg a sok eső miatt dőlt ki egy 15 méteres fa csütörtök reggel Miskolcon, a Soltész Nagy Kálmán utcában. Épp arra haladt egy városi busz, aminek a vezetője észrevette a veszélyt, ezért még időben tudott fékezni. A fa a jármű mellé dőlt, csak néhány ága zuhant a buszra. Személyi sérülés nem történt. A miskolci hivatásos tűzoltók a fát feldarabolták és elszállították, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában