Helyi közélet

2019.04.08. 15:20

A tehetséges ricseiek

Ricse - Gyakran szerepelnek eredményesen rajzversenyeken a ricsei diákok.

Ricse - Gyakran szerepelnek eredményesen rajzversenyeken a ricsei diákok.

Korábban már írtunk arról, hogy a Ricsei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, Kocsi Dalma korcsoportjában országos első lett a Magyar Közút Zrt. rajzpályázatán. A negyedik osztályos diák ezzel egy osztálykirándulást nyert saját osztályának, ezenkívül a rajza ott lesz majd a közutasok egyik gépjárművén is.

Változatos nyeremények

Amint azt Soltészné Dakos Ágnestől megtudtuk, természetesen nagyon büszke a tanítványára, de nem ő az egyetlen tehetséges gyerek, aki szeret és tud rajzolni Ricsén.

– Dalma nagyon szorgalmas és igyekvő – mondja a rajztanár. – Nyitott az új technikákra, szívesen dolgozik, nem nagyon kell irányítani. Azt szeretném a legszívesebben, ha minden tanítványom ilyen tehetséges lenne, de természetesen már számos más tanítványomra lehettem ugyanilyen büszke, és nagyon remélem, mások is követni fogják majd a példáját..

Soltészné Dakos Ágnes elmondta, Dalma példája nem egyedi a ricsei iskola történetében, hiszen volt már olyan diákja, aki országos rajzpályázaton első díjat ért el.

– Szinte számtalan díjat nyertek már a gyerekeink – mondja a ricsei tanár. – Rendre eredményesen szoktunk szerepelni a megyei, a regionális és a területi versenyeken is. Az elnyert díjak is rendkívül változatosak voltak eddig, volt már, aki balatoni horgászbérletet kapott, más egyhetes felvidéki művészeti táborban vehetett részt, de volt a díjak között állatkerti családi belépő vagy hétvégi családi üdülés is.

Talán a gyerekek számára a legértékesebb ez a mosatni osztálykirándulás, ami nagy élmény lesz az egész osztály számára. Remélem, ezek a sikerek több gyereknek is meghozzák majd a kedvét a rajzoláshoz.

ÉM-BG


[related-post post_id="4168918"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában