Helyi közélet

2019.03.05. 14:11

VilágKép, fővárosi kiállításon vesz részt a miskolci iskola

Miskolc - A baptista iskolában a képzőművészet is a hátrányok leküzdését szolgálja.

Miskolc - A baptista iskolában a képzőművészet is a hátrányok leküzdését szolgálja.

A Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, Óvoda, Szakképző Iskola tanárainak és diákjainak munkái is ott lesznek a március 6-án nyíló, fővárosi VilágKép című kiállításon a Mester Galériában.

A kiállításon két nagyon különböző intézményegységünk mutatkozik be.” Molnárné Kertész Ildikó

– A kiállításon két nagyon különböző intézményegységünk mutatkozik be, képi világuk eltérő, de világképük hasonló: felemelni a nehéz sorsú embereket, és lehetőséget adni a tehetségnek – mondta Molnárné Kertész Ildikó, az intézmény vezetője. – Az általános iskolában legfőbb célunk, hogy a tanulás iránti vágyat fölkeltsük tanulóinkban, olyan iskola legyünk, ahová szívesen jönnek a gyerekek. Segítséget kapjanak a szociális hátrányaik leküzdésére és képességeik kibontakoztatásához. Akkreditált kiváló tehetségpontként jól tudjuk, hogy ennek kiváló eszköze a képző- és iparművészeti tevékenység sokfélesége. Kollégáink, akik maguk is amatőr művészek, kiváló érzékkel találnak rá a gyerekekben szunnyadó tehetségre, és hozzák felszínre a bennük rejlő kincseket. A kiállításon ők is bemutatkoznak.

Valóra válik az álom

Az igazgató jelezte: a szakképző iskolájuk érettségi utáni képzés keretében képez grafikusokat, évtizedes múltra tekint vissza tevékenységük. Az ő grafikáikat és egyéb munkáikat is láthatják majd az érdeklődők a kiállításon.

A két képzési fok között hidat képez majd a következő tanévben induló szakgimnáziumi grafikus osztály.

– A grafikus osztályban általános iskolás tehetségeink is továbbtanulhatnak majd. Ezzel valóra válik régi álmunk; végigkísérhetjük őket az óvodától a munkába állásig. A művészet erejével így segítjük életminőségük javulását. Kívánjuk, hogy világképükhöz iskolánk világnézete segítse őket – fogalmazott az igazgató.

A kiállítást Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke nyitja meg. A megnyitón közreműködik a Sym­phonia Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós kvartettje és fuvoladuója.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában