Helyi közélet

2019.02.05. 11:47

Önkéntesek vigyáznak a vakvezető kutyákra

Miskolc – Iris egy hónap múlva hozza világra vakvezetőnek szánt kölykeit az örökbefogadójánál.

Miskolc – Iris egy hónap múlva hozza világra vakvezetőnek szánt kölykeit az örökbefogadójánál.

Rendhagyó tenyész programot indít a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány, amelyhez önkéntes családokat szeretnének bevonni.

„Minél több vakvezető kutyát igyekszünk képezni, ezért indítottuk útjára tenyésztői programunkat. Szeretnénk meghonosítani azt a nemzetközi gyakorlatot, hogy önkéntes családoknál helyezzük el tenyészszukáinkat. A mi tenyészkutyáink is családoknál laknak, ahol otthoni környezetben szülhetik meg kölykeiket, a leendő vakvezető kutyákat. Keresünk olyan családokat, akik vállalják ezt a rendkívül izgalmas és szép feladatot, hogy segítenek útjára indítani a vakvezető kutyák új generációját. Az ügyben Komondi Piroska szakmai vezetőt lehet keresni a [email protected] e-mail-címen” – mondta el Berta László, az alapítvány kommunikációs munkatársa.

Angliai mintára

„Alapítványunkhoz több tenyészszuka fog érkezni, akiket önkénteseknél szeretnénk elhelyezni. Elsőként azonban Irist szeretnénk elhelyezni, aki körülbelül egy hónap múlva fogja világra hozni kölykeit. Eddig összesen három szukánk tartózkodik önkéntes családoknál, de Iris lehet az első, aki ilyen környezetben szüli meg leendő vakvezető kutyáinkat. A kipróbált jó gyakorlatot alkalmazva Miskolc 50 kilométeres vonzáskörzetéből várjuk a jelentkezőket. Fedezzük a kutya tartási költségeit, és minden segítséget megadunk a családnak a tartásához és a fialáshoz” – tette hozzá.

ÉM-DA


[related-post post_id="4111604"]

[related-post post_id="4086527"]

[related-post post_id="3940552"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában