Helyi közélet

2019.02.12. 15:32

Közösen imádkoztak a megyei kórházban a betegek gyógyulásáért

Miskolc – A világnap évről évre fontos esemény a kórház életében.

Miskolc – A világnap évről évre fontos esemény a kórház életében.

A betegek világnapja alkalmából tartottak közös imádságot hétfőn reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház ökumenikus kápolnájában. Az eseményen előbb dr. Révész János főigazgató mondott köszöntőt, aki hangsúlyozta, az intézeti lelkészség életében minden évben kiemelkedő esemény a világnaphoz kapcsolódó megemlékezés.

Empátia

Az egészségügyi intézmény főigazgatója kiemelte, a program alapgondolata az összefogás, illetve empátia azokkal, akik valamilyen betegségben szenvednek.

A szertartást ezt követően Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke tartotta, aki elmondta, Ferenc pápa kezdeményezésére idén Kalkuttai Szent Teréz emléke előtt tisztelegtek.

A szenvedés megértése

A betegek világnapját egyébként 1993 óta, II. János Pál pápa kezdeményezésére február 11-én tartják, annak emlékére, hogy 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett tizennégy éves francia lánynak Lourdes-ban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. Ezen a helyen 1864-ben templomot építettek, amelynek IX. Pius pápa bazilika címet és előjogokat adományozott. Lourdes-ban a zarándokok száma évente több mint félmillió és a természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető.

A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”

ÉM


[related-post post_id="4139656"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában