Helyi közélet

2019.02.04. 12:15

Jön a tavasz, ha hihetünk a medvéknek!

Miskolc – Dorka és Borka, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark medvéi kibújtak a barlangjukból Gyümölcsoltó Boldogasszony napján és vállalkoztak az időjóslásra.

Miskolc – Dorka és Borka, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark medvéi kibújtak a barlangjukból Gyümölcsoltó Boldogasszony napján és vállalkoztak az időjóslásra.

Különleges alkalomból várták az érdeklődőket a miskolci állatkertbe szombaton. A néphiedelem szerint február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, ha a medve kijön a barlangjából és napos időt talál, meglátja a saját árnyékát, még hosszú lesz a tél. Ha a medve borús időre ébred, kitörli az álmot a szeméből, és elindul táplálék után, vagyis közel van a tavasz.

Pontban 11-kor

A vadaspark két medvéje, Dorka és Borka maximálisan eleget tett a váradalmaknak, hiszen pontban 11 órakor megjelentek látványetetésükön – tudtuk meg Darvas Katalin zoopedagógustól.

– Annak ellenére, hogy szemerkélt az eső, legalább 25-30 látogató érkezett a programra, főleg kisgyermekes családok. A medvék is jól szerepeltek, produkálták magukat, úgyhogy elégedett vagyok. Természetesen ők az időt nem tudják megjósolni, és valódi téli álmot sem alszanak. Viszont valamelyest lelassulnak télen, felhasználják az ősszel felhalmozott zsírtartalékaikat és az anyák ilyenkor hozzák világra bocsaikat – tette hozzá Molnár Attila igazgató.

ÉM-DA


[related-post post_id="4130571"]

[related-post post_id="4124732"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában