Helyi közélet

2019.02.07. 16:29

A tavasz első fehér hírnökei

Miskolc - Miskolcon is előbújtak a napokban az első idei hóvirágok.

Miskolc - Miskolcon is előbújtak a napokban az első idei hóvirágok.

Február elején ritka vendég ez a gyönyörű virág, amelyet általában márciusra szoktunk várni, hiszen korábban gyakran hóvirágcsokorral köszöntötték a nemzetközi nőnapon a szebbik nemet. Ez azonban több mint egy évtizede véget ért, ugyanis a kikeleti hóvirág 2005 augusztusában az uniós jogszabályváltozásoknak köszönhetően védett növény lett Magyarországon is – akkor a növényfajt az Európai Közösség egész területén védetté nyilvánították. Természetvédelmi eszmei értéke 10 ezer forint, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik. Fotóriporterünk a miskolci evangélikus óvoda udvarán fotózta kedden a képünkön látható hóvirágokat.

A szokatlanul enyhe időjárásnak köszönhetően ugyanis több helyen már most előbújt a hóvirág, de semmiképp ne tépjük le, csak gyönyörködjünk benne, és hagyjuk, hogy a földbe kapaszkodva mutathassák meg magukat mindenkinek, amíg virágzásuk véget nem ér!

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában