Helyi közélet

2019.01.09. 13:46

A halál torkából mentették ki Sajóládon - Napóleon köszöni, jól van

Miskolc, Sajólád - 360 fokos videónk tanúskodik az életveszélyből menekült kutyus gyógyulásáról.

Miskolc, Sajólád - 360 fokos videónk tanúskodik az életveszélyből menekült kutyus gyógyulásáról.

Szinte elvágta a másfél éves kutya nyakát az a lánc és kötél, amivel kegyetlen gazdái tartották fogva. A MÁSA kezdeményezésére sikeres, nem mindennapi életmentő műtétet hajtottak rajta végre a Nyíregyházi Állatkórházban.

– December közepén, egy vasárnapi napon kaptuk a bejelentést, hogy Sajóládon, az utcán életveszélyes állapotban fekszik egy kutya, nagyon rossz állapotban, mert a nyakát teljesen bevágta a lánc. Aznap egyik állatmentő kollégánk sem dolgozott, ezért magam siettem a helyszínre – mesélte Horváth Rita, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány telephelyének vezetője.

A halál torkából menekült

– Az eb akkor még elég morgós volt, teljesen összekuporodott, és nem akart senkit közel engedni magához. Mire kiértünk hozzá, sikerült az egyik önkéntesünknek takarót terítenie rá. Láttuk, hogy az állat rettenetes állapotban van. A nyakán szinte a csontjáig bevágott egy kötél, amin nagy lánc és mindenféle bogok tekeregtek. Valószínűleg a halál torkából mentettük meg, mert a gazdái éppen végezni akartak vele, csak azért engedték el, mert meglátták a rendőrautót. A kínzók ellen eljárás indult – tette hozzá.

Miután bevitték a menhelyre a kutyát, azonnal elkezdték a kezelését. – Mivel nagy fájdalmakat élt meg az állat, nehezen tudtuk csak betenni az autóba. Először letisztogattuk a sebét, másnap pedig altatás mellett eltávolítottuk a kötelet és a láncot a nyakáról. Sajnos havonta van ilyen esetünk, de ez annyira csúnya sérülés volt, hogy láttuk, magától nem képes összeforrni. Ahogy elkezdett gyógyulni a seb, mint egy szoros nyakörv, úgy húzta a bőrt, amitől olyan kritikus állapotba került az eb, hogy kétségeink merültek fel, egyáltalán túléli-e. Felhívtuk a Nyíregyházi Állatkórházat, ahol vállalták, hogy megnézik, majd a komolyabb műtétet is. A kezelés nemcsak a kutya testére, de lelkére is jó hatást gyakorolt - mondta.

Barátságos, kedves lett

– Napóleon már két napon belül kedves és barátságos volt, és mindig jobban és jobban lett. Lassan a szőre is visszanő. A kezdeti agresszivitásából semmi nem maradt, ha meglát minket, azonnal csóválja a farkát, és folyamatosan kedveskedik, csak, hogy a közelünkben lehessen.

Azóta gazdát is találtunk neki, a német társszervezetünk, a CaniFair-en keresztül. Egy hölgy látta a Facebookon a megosztott képeket, megsajnálta a kutyát, és jelezte, hogy szeretné örökbe fogadni, így februárra már nála lesz – tudtuk meg Horváth Ritától.

Detzky Anna | hirek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

" target="_blank" rel="noopener">A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!



[related-post post_id="4101231"]

[related-post post_id="4099403"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában