Helyi közélet

2018.12.22. 08:43

Bűnmegelőzési közös tea Miskolcon

Miskolc - Repka Attila és rendőrök hívtak meg mindenkit egy meleg italra.

Miskolc - Repka Attila és rendőrök hívtak meg mindenkit egy meleg italra.

Teát és tanácsokat, kihagyhatatlan karácsonyi tippeket osztott a rendőrség Miskolcon a Szent István téri Adventi vásárban. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei egy csésze tea melletti beszélgetésre hívták meg az arra járó érdeklődőket. A „Police tea” elnevezésű program célja az volt, hogy kötetlen környezetben, fesztelenül beszélgessenek az emberekkel, miközben bűnmegelőzési tanácsokkal látják el őket.

Vigyázzunk az értékekre

Az év végi ünnepek közeledtével ugyanis megnövekszik a bevásárlóközpontok és az üzletek környezetében a forgalom, így több lehetősége kínálkozik a tolvajoknak is, ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen módon előzhető meg a károsulttá válás. Így például nem érdemes szatyrokat, értéket hagyni az autó utasterében, pénztárcánkat, értékeinket a belső zsebünkbe tegyük az üzletekben, a bankkártyán lévő CVC kódot pedig érdemes olvashatatlanná tenni.

A rendezvény díszvendége Repka Attila Miskolc első olimpiai bajnoka volt, aki kérdésünkre azt mondta, természetes volt számára, hogy elfogadja a meghívást.

– A bűnmegelőzés elég fontos a napjainkban, kardinális kérdés. Fiatalokkal foglalkozom, közben igyekszem én is felhívni a figyelmüket, magyarázni nekik, hogy nem mi vagyunk a legerősebbek, és vannak békésebb megoldások az erőszakos megnyilvánulásnál. Szívesen jöttem, jókat beszélgetünk, és ez egy nagyon jó kezdeményezés – jelentette ki.

ÉM-HI


[related-post post_id="4086151"]

[related-post post_id="4087350"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában