Helyi közélet

2018.11.08. 15:14

Létszámstop van a miskolci állatmenhelyen

Miskolc - „Az elmúlt tíz napban 24 állatot fogadtunk be a menhelyre, így sajnos jelenleg nem tudunk mást elhelyezni. (...)”

Miskolc - „Az elmúlt tíz napban 24 állatot fogadtunk be a menhelyre, így sajnos jelenleg nem tudunk mást elhelyezni. (...)”

„(...) Mint azt valószínűleg tudjátok, nálunk nincsen férőhely miatti altatás, így időről időre, ha elérjük kapacitásunk végét, muszáj így tennünk” – áll a Miskolci Állatsegítő Alapítvány legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

Fontos az ivartalanítás

Több mint 11 ezer kutyát befogadtunk a működésünk alatt, de alapítványként nem rendelkezünk hatósági jogkörökkel – mondta el lapunknak Kisfalvi Nyina, az alapítvány elnöke. A menhelyek telítettségének legfőbb oka a megfelelő központi ráfordítás hiánya mellett a felelős állattartás elmaradása. Az emberek nem veszik figyelembe az ivartalanítás fontosságát, hogy ezzel nemcsak az egyedszám szabályozható, hanem sok betegségtől is megkímélik kedvencüket. Az ismeretterjesztés mellett több településen gyakorlat, hogy az ebrendészeti hozzájárulás helyett elvégezhető lenne az ivartalanítás.

ÉM


[related-post post_id="4012436"]

[related-post post_id="4007544"]

[related-post post_id="4033818"]

[related-post post_id="4027330"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában