Helyi közélet

2018.11.14. 19:56

Láthatatlan harcosok a szociális szférában Miskolcon

Miskolc - A szociális területen dolgozókat ünnepelték Miskolcon.

Miskolc - A szociális területen dolgozókat ünnepelték Miskolcon.

A Szociális Munka Napját ünnepelték kedd dél­előtt a városházán, ahol a jeles esemény elején felcsendült a himnusz, majd a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket is felkaroló Szimfónia Alapítvány művészeinek műsorát láthatták-hallhatták a résztvevők, aztán Miskolc alpolgármestere, Kiss János mondott köszöntőt. A városvezető beszédében kiemelte, hogy a szociális szféra dolgozói a társadalom láthatatlan harcosai, hiszen mindenki természetesnek veszi létüket, ezért áldozatos munkájuk sokaknak fel sem tűnik. Ezt követően Vincze Sándorné nyugdíjas elszavalta Dzsida Jenő Én hívlak élni című versét, majd az Őszi Napsugár Otthon kórusának előadása következett, az ünnepség végén pedig Szakály Éva Ima hosszabb életért című költeményét szavalta el Zsofcsák Leventéné.

A kitüntetettek

Elismerésben részesültek a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény kollégái közül idén Bénó Gyula műszaki csoportvezető, Fedorné Stirminszki Andrea személyi segítő, Kürti Zsuzsanna kisgyermeknevelő, Lasztócziné Szomoru Mónika általános igazgatóhelyettes, Piskótiné Juhász Ida családsegítő, Székely Henriett pénzügyi és számviteli osztályvezető, az Őszi Napsugár Otthon szakemberei közül Rézműves Gabriella szakmai vezető és Gál Éva, a gondozási részleg vezetője, az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítványtól Lakatosné Pető Tímea terápiás munkatárs, szakmai vezető és az Életért a Rák ellen egyesület elnökhelyettese, Pajtók Sándorné is.

ÉM-JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában