Helyi közélet

2018.11.15. 18:11

Elismerésekkel ünnepelt segítők Miskolcon

Miskolc - A szociális dolgozókat köszöntötték az Avasi Gimnáziumban.

Miskolc - A szociális dolgozókat köszöntötték az Avasi Gimnáziumban.

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik 1997 óta világszerte november 12-én a szociális munka napját.

Szép feladat

Ez az ünnepnap minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltsége ebből az alkalomból rendezett ünnepséget szerda délután Miskolcon, az Avasi Gimnázium színháztermében, ahol főigazgatói dicsérettel és oklevéllel ismerték el a megyében a szakágazatban kiemelkedően tevékenykedőket. A díjazottak listáját később közöljük.

Az Avasi Gimnázium színháztermében megjelent szép számú szociális dolgozót Radomszki Lászlóné, megyei kirendeltségvezető köszöntötte, hangsúlyozva, hogy kollégái alázatos odaadással végzik nap, mint nap ezt a szép feladatot.

– Köszönet érte, és köszönöm az intézményvezetők munkáját is, hiszen több helyen például intézményi férőhelykiváltás zajlik, az ország legnagyobb házi jelzőrendszerét működtetjük és éppen bővítjük a napi munka mellett. Legyünk büszkék a megye szakembereire – jegyezte meg.

Fontos, hogy a társadalom a magáénak érezze és megbecsülje a szociális és gyermekvédelmi dolgozókat, hangsúlyozta a főigazgatóság vezetője Benedek István Zsolt.

– A szociális munka napján önöket ünnepeljük, akikre mindig, minden körülmények között számítani lehet. Nagy segítséget, támogatást nyújtanak az embereknek, a családoknak, arra törekszenek, hogy otthont teremtsenek az ott élőknek az intézményekben. Ezt szeretnénk egy kicsit ilyenkor visszaadni – tette hozzá a főigazgató.

Nélkülözhetetlen munka

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott is azt hangsúlyozta, ezen a napon megkülönböztetett figyelmet kapnak azok az emberek, akik támogatják és segítik az embertársaikat.

– Fáradhatatlanul végzik nélkülözhetetlen munkájukat a társadalom számára, köszönet illeti önöket ezért – mondta.

Az ünnepi hangulatot a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium emelte zenei produkciójával, majd átadták az elismeréseket, végül egy kis fogadással várták a szociális dolgozókat.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában