Helyi közélet

2018.10.08. 10:29

Vadat is kínáltak a gombanapon Bükkszentkereszten

Bükkszentkereszt - Az égiek is támogatták a Bükkszentkereszti Gombanapot.

Bükkszentkereszt - Az égiek is támogatták a Bükkszentkereszti Gombanapot.

Szombaton szikrázó napsütésben, hatalmas érdeklődés mentén rendezték meg a festőien szép hegyi faluban a gasztrokulturális eseményt.

„Imádom a szaftos gombapörköltet, de bevallom, nem merném odatenni főni a saját gyűjtésem. Nagyanyám még ismerte az erdők ízletes terméseit, én már csak a piacon szerzem be ezt a csemegét” – magyarázta Kovács Józsefné Marika, aki unokáival érkezett a bükki rendezvényre. A szervezők képekkel illusztrálva bemutatták az ehető gombákat és a hozzájuk igen hasonló mérgező párjukat.

A kezdő gombász

„Kezdő vagyok, még csak fél éve járom az erdőt, és bizony gyakran szedek le olyan gombát is, amelyet kapásból kiszúr és kidob a gombavizsgáló, de nekem még nem tűnik fel” – sorolta Mogyorósi Zsolt.

Az utat ellepték a kézműves portékákat kínáló árusok. A jól ismert helyi biotermékek előállítói mellett az ország másik végéről is érkeztek ide őstermelők és mester­emberek.

ÉM-JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában