Helyi közélet

2018.10.18. 08:06

Nincs lakás? Lesz lakás? Kétségek között őrlődik a miskolci család

Miskolc - A kétgyermekes család reménykedik, hogy mégis kapnak önkormányzati bérlakást.

Miskolc - A kétgyermekes család reménykedik, hogy mégis kapnak önkormányzati bérlakást.

Október 23-áig nem kell kiköltöznie a Ledniczky családnak az egyébként emberi lakhatásra alkalmatlan önkormányzati bérlakásból. Azt azonban még nem tudják, mi lesz a sorsuk, de reménykednek, hogy mégis kapnak új bérleményt.

Reménykednek

A közelmúltban írta meg lapunk a kétgyermekes család történetét. Azt, hogy mindig rendesen fizették a bérleti díjat, valamint a rezsit, és amikor a rendkívül rossz állapotban levő, régi önkormányzati lakásuk szinte lakhatatlanná vált, másik lakást ígértek nekik. Azt azonban nem kaptak, csak augusztusban egy felszólítást, hogy szeptember 30-áig hagyják el az ingatlanjukat.

Első cikkünk megjelenése óta Judit és férje, Miklós járt bent a Miskolc Holding Ingatlangazdálkodási Igazgatóságán, ahol azt tanácsolta nekik az ügyintézőjük, hogy adjanak be fellebbezést. Ezt meg is tették és Judit örömmel mesélte lapunknak, hogy tegnap felhívta őt az ügyintézőjük, hogy menjenek be ismét az ingatlangazdálkodóhoz, ahol megtudják, milyen papírokat kell beszerezniük. Ebből arra következtetnek, hogy talán mégis pályázhatnak újra bérlakásra, és így megoldódik a lakhatási gondjuk.

Iszonyú körülmények

Az elmúlt héten Varga Andrea, a miskolci önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának egyik külső tagja, egyben az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke is járt a családnál. Úgy fogalmazott, iszonyú, hogy milyen körülmények között élnek, és nem érti, hogy a miskolci önkormányzat miért engedi így el a segítségre szoruló emberek kezét. Mint fogalmazott, a nyomortelepek felszámolásával nem oldódnak meg a problémák, újabb és újabb nyomortelepek jönnek létre. Már tele van a Lyukóvölgy és a Pingyom is, ahol a családok sokkal rosszabb körülmények között élnek tovább, mint addig.

– Hogy történhet meg, hogy egy család lassan két éve életveszélyes házban lakik? – tette föl a kérdést Varga Andrea hozzáfűzve: ha nem oldódik meg a lakhatásuk, a négytagú család szétszakad, hiszen a gyerekek állami gondozásba kerülnek.

Az érdekvédő jelezte: kérdést küldött az ingatlangazdálkodási igazgatóság vezetőjének, Szélyes Domokosnak és dr. Kovács Lászlónak, a szociális és egészségügyi bizottság elnökének, hogy adjanak tájékoztatást a Ledniczky család ügyéről. Választ nem kapott, de mint mondta, a bizottsági ülésen szóban fogja megkérdezni a levélben feltett kérdéseket. Hangsúlyozta: közérdekű adatigénylést adott be az önkormányzathoz annak érdekében, hogy megtudja, az utóbbi három évben miként változott Miskolcon az önkormányzati bérlakások száma. 2015-ös adatai ugyanis még vannak, de az a gyanúja, hogy egyre fogy azon lakások száma, amelyeket a legrászorultabb családok vehetnének igénybe.


[related-post post_id="4007485"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában