Helyi közélet

2018.10.27. 13:31

Elismerték hospice-ápolóink szaktudását Miskolcon

Miskolc - Tízből három beteg gyógyultan tér haza a magyar hospice-ból.

Miskolc - Tízből három beteg gyógyultan tér haza a magyar hospice-ból.

Nemcsak a város számára, de a teljes hazai hospice szolgálat közössége számára komoly elismerést jelent, hogy a Miskolci Erzsébet és Hospice Alapítvány és Otthon szakdolgozó csapata a MESZK megyei szakmai versenyén első, az országos szakmai versenyen pedig harmadik helyezést ért el. A versenyzők, név szerint Marosvári Sarolta diplomás ápoló, Holis Lívia, Bátorligeti Tamásné és Újhelyi Péterné felsőfokú OKJ-s végzettséggel rendelkező ápolók. A siker a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület számára is pozitív visszaigazolás, hogy megállja a helyét a mai hazai ellátó rendszerben.

– Írásbeli és szóbeli részt tartalmazó, komplex szakmai versenyben vettek részt a lányaink, már többedik alkalommal, ahol két éve másodikok lettek – osztotta meg Dulibán Lászlóné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Hospice Osztályának főnővére.

Több szakterület versenye

– Az írásbeliben több szakterületről: kórélettan, gyógyszertan, belgyógyászat és nőgyógyászat kellett számot adni. Aztán kaptak alapápolási és szakápolási feladatokat beállított ágyakkal és beteg imitátorokkal. A tájanatómiában különböző szervek felépítését és működését kellett leírni. Végül újraélesztéses feladatot kaptak, ahol defibrillátor használatával és simán is újraélesztést kellett végezni – foglalta össze Dulibán Lászlóné fő­nővér

DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában